15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlegeri inspirate în materie de pantofi

Alegeri inspirate în materie de pantofi

Poate nu ştiţi, dar anul acesta puteţi să scoateţi din dulap o rochie neagră pe care aţi cumpărat-o sezonul trecut sau chiar acum două sezoane şi să o etalaţi fără să vă faceţi probleme că nu ar mai fi la modă. Cu o condiţie însă: pantofii cu care o purtaţi trebuie să „respire“ modernitate.

Poate „să ţipe“ ar fi probabil un verb mai potrivit pentru a descrie încălţămintea care se înscrie în trend sezonul acesta. Pantofii pe care marii creatori de modă îi aduc în lumina reflectoarelor au foarte puţine elemente de subtilitate, probabil pentru că anul acesta s-a ajuns la apogeu. Aduceţi-vă aminte de sfârşitul secolului al XVIII-lea, când perucile înalte de aproape un metru erau accesoriul suprem în materie de modă: cam la acelaşi stadiu s-a ajuns acum în ceea ce priveşte încălţămintea. Evident, nu e cazul să vorbim de tocuri de un metru, însă gândiţi-vă, doamnelor, cam cât de comozi ar fi pantofii cu tocuri cui de 13 centimetri. Dar moda, la fel ca şi arta, cere sacrificii. 

Pantofii, nelipsiţi în modă

Pantofii reprezintă, fără îndoială, un element esenţial al modei. În mod deloc straniu, principalele tendinţe care s-au impus în ultimii ani în modă nu au neglijat încălţămintea de toate felurile: balerini, sandale sau pantofi cu toc înalt ori cu talpă ortopedică, sandale cu barete foarte subţiri şi tocuri cui, pantofi cu talpă subţire şi tocuri joase, toate acestea au fost mereu în atenţia designerilor vestimentari. În prezent, industria modei londoneze a fost cucerită de Jonathan Kelsley, un talentat designer de încălţăminte, iar obiectul vestimentar despre care se vorbeşte cel mai mult în lumea modei este o pereche de „sandale-robot“ create de Balenciaga, care arată ca şi când ar fi fost făcute din piese de Lego. Şi ce dacă arată ciudat? Doar sunt moderne şi în tendinţe.
Supremaţia pantofilor se datorează probabil comercianţilor de încălţăminte, care sunt foarte bine informaţi în privinţa ultimelor noutăţi şi care ştiu acum să-şi vândă marfa mult mai bine decât acum câţiva ani, dar în egală măsură poate fi atribuită şi numărului în continuă creştere al femeilor care vor să se înscrie în tendinţe. Anul acesta, doamnelor le va fi simplu să-şi îndeplinească această dorinţă: va fi suficient să scoată de la naftalină rochiile tricotate, să îşi cumpere o helancă neagră pe gât sau să-şi achiziţioneze o fustă creion, pe care să le poarte cu perechea de încălţăminte potrivită.

Stiluri de pantofi şi ţinutele potrivite

Pantofi de inspiraţie Matrix: strâmţi, negri şi strălucitori. Acest stil de încălţăminte, la care tocul extrem de înalt şi lacul sunt piesele de rezistenţă, adaugă un plus de „obrăznicie“ unei ţinute cuminţi, alcătuită dintr-o fustă clasică şi o cămaşă pe măsură. De asemenea, în aceeaşi categorie, „Matrix“, se încadrează şi bocancii cu multe catarame, care se potrivesc de minune cu blugii.
Stilul androgin: pantofi cu elemente masculine care pot fi purtaţi la o ţinută formată din pantaloni largi cu talie înaltă combinaţi cu un pulover bărbătesc sau pot completa foare bine o ţinută „construită“ în jurul unei cămăşi purtate pe sub sacou.
Ghetuţele: foarte strâmte, foarte scurte, foarte strălucitoare. Ghetuţele sunt o variantă puţin mai scurtă (la propriu) a botinelor, acestea depăşind doar cu câţiva milimetri limita gleznei. Trebuie să fiţi foarte atente dacă preferaţi acest tip de încălţăminte, pentru că modelul face ca şi cele mai lungi picioare să pară scurte şi butucănoase. Dacă totuşi vă încumetaţi, alegeţi o pereche de ghetuţe scurte cu o tăietură în V foarte generoasă, pentru a evita efectul de scurtare a picioarelor.
Stilul secretară. Ţinuta este formată dintr-o fustă foarte strâmtă, ciorapi negri maţi şi o bluză şi ea extrem de strâmtă, accesorizată cu o curea supradimensionată. Pantofii platformă decupaţi a la Christian Louboutin sunt alegerea ideală pentru a completa o astfel de ţinută.    
Stilul studenţesc, foarte variat şi versatil. Acest stil nu a fost promovat cu adevărat pe podiumurile de prezentare, dar cu toate acestea există atât de multe modele de pantofi cu tot felul de lanţuri, catarame şi accesorii-fantezie încât acest stil de încălţăminte este probabil cel mai popular tocmai datorită multiplelor posibilităţi pe care le oferă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS