23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucurești, pe primul loc în topul celor mai ieftine destinații de vacanță pentru străini

București, pe primul loc în topul celor mai ieftine destinații de vacanță pentru străini

Turiștii pot vizita cele mai ieftine locuri din Europa pentru o vară de vis. Unul dintre punctele fierbinți ale Europei este București, unde vă va costa doar 331 USD pe zi (inclusiv cazare!)

Cele mai ieftine orașe în care să călătorești din Europa au fost numite ca mii de turiști se pregătesc – și economisesc – pentru o evadare generoasă de vară.

Capitala României, Bucureștiul a fost numit cel mai bun loc de cazare și de explorare în Europa în 2024. Costul mediu zilnic fiind de doar 331 USD pentru mâncare, băuturi, transport, călătorii interne non-aeriene, activități și cazare.

A doua cea mai accesibilă destinație este Varșovia, Polonia, cu o medie de 339 USD pe zi, urmată de Sevilla, în Spania.

Polonia a fost singura țară care a avut două orașe în top 10, Cracovia pe locul patru, urmată de Istanbul în Turcia, potrivit Daily Mail.

Praga, Riga, Palermo, Porto și Frankfurt au terminat top 10, care a fost creat de Flight Hacks în încercarea de a face din Europa o evadare mai realizabilă chiar și pentru australieni în acest an.
Lista a fost determinată de experții în zboruri, analizând costul mediu zilnic al nevoilor tipice de vacanță, inclusiv mâncare, călătorii interne, vizitarea obiectivelor turistice și cazare (pe noapte).

CEO Immanuel Debeer vrea să sublinieze că a merge într-o vacanță grozavă în Europa nu trebuie să coste o sumă de bani uluitoare.

„Acest studiu demonstrează că explorând diverse site-uri de călătorie și cercetând costul vieții în anumite orașe, puteți vizita unele dintre cele mai frumoase și mai bogate zone cultural pe care le are de oferit Europa, fără a pierde banii”, a spus el.

București, România

România este adesea trecută cu vederea de cei care își plănuiesc escapadele europene, dar cu costurile sale reduse și obiectivele turistice incredibile ar trebui adăugată pe listă.

Capitala țării, București, are un cost mediu zilnic de 331,03 USD pe zi și se mândrește cu cel mai mic preț mediu de hotel din toate destinațiile europene, la 164,86 USD pe noapte.

O masă la un restaurant ieftin costă 50 de lei românești (16 USD), în timp ce cina pentru doi la un restaurant de gamă medie se ridică la aproximativ 82 USD
O masă la un restaurant ieftin costă 50 de lei românești (16 USD), în timp ce cina pentru doi la un restaurant de gamă medie se ridică la aproximativ 82 USD

O masă la un restaurant ieftin costă 50 de lei (16 USD), în timp ce cina pentru doi la un restaurant de gamă medie se ridică la aproximativ 82 de USD.

Dar nu doar mesele la prețuri accesibile fac ca vizitarea Bucureștiului să merite.

Străzile orașului vechi sunt pline de istorie, în timp ce fermecătorul Muzeul Micul Paris, cunoscut și sub numele de Micul Muzeu din Paris, este o necesitate pentru cei care doresc să se cufunde în arta, arhitectura și istoria țării.

Pentru doar 50 de dolari, fanii literaturii și ai tuturor lucrurilor înfricoșătoare pot face o excursie de o zi din București în Transilvania și pot explora Castelul Dracula sau Castelul Bran.

Top 10 destinații din Europa

  • București, România – Cost mediu zilnic: 331,03 USD
  • Varșovia, Polonia – Cost mediu zilnic: 339,34 USD
  • Sevilla, Spania – Cost mediu zilnic: 347,66 USD
  • Cracovia, Polonia – Cost mediu zilnic: 354,66 USD
  • Istanbul, Türkiye – Cost mediu zilnic: 371,74 USD
  • Praga, Republica Cehă – Cost mediu zilnic: 376,25 USD
  • Riga, Letonia – Cost mediu zilnic: 385,82 USD
  • Palermo, Italia – Cost mediu zilnic: 413,46 USD
  • Porto, Portugalia – Cost mediu zilnic: 421,80 USD
  • Frankfurt, Germania – Cost mediu zilnic: 432,56 USD.
    Citește și: Craiova: „Cum vă place – Sensing Shakespeare” în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS