22.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi bucureşteni, judecaţi la Craiova pentru înşelăciune cu motorină

Doi bucureşteni, judecaţi la Craiova pentru înşelăciune cu motorină

Judecătoria Craiova a fixat primul termen de judecată într-un dosar în care au fost deferiţi justiţiei dou bărbaţi din Bucureşti, acuzaţi de înşelăciune, respectiv tentativă la înşelăciune. Potrivit oamenilor legii, inculpaţii au convins doi bărbaţi din Şimnicu de Sus şi Cârcea să cumpere sute de litri de motorină la un preţ mai mic decât cel din staţiile peco. După ce au obţinut banii, inculpaţii ar fi „uitat” să livreze motorina promisă.

Poliţiştii doljeni anunţau, la sfârşitul lunii ianuarie, reţinerea a doi bărbaţi de 36 şi 45 de ani, din Bucureşti. Bărbatul de 45 de ani a fost depistat în oraşul Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov. Cel de 36 de ani a fost ridicat din municipiul Bucureşti. Pe 29 ianuarie, suspecţii au fost aduşi la Craiova. După primele cercetări, poliţiştii au stabilit că cei doi bucureşteni au înşelat doi bărbaţi din Dolj.

„În fapt, cei doi sunt bănuiţi în perioada noiembrie –decembrie 2023, prin folosirea de calităţi mincinoase, respectiv angajaţi ai unei societăţi comerciale cu specific construcţii, ar fi încasat de la doi bărbaţi din localităţile Şimnicu de Sus şi Cârcea sume de bani în schimbul unor cantităţi de sute de litri de motorină la un preţ mai mic decât cel practicat în staţiile peco. Ulterior, după primirea banilor, cei doi plecau într-o direcţie necunoscută, fără a mai onora vânzarea carburanţilor”, au explicat oamenii legii.

Doi bucureşteni, judecaţi pentru înşelăciune cu motorină

Tot pe 29 ianuarie, după ce au fost audiaţi, cei doi suspecţi au fost reţinut de poliţiştii doljeni. Inculpaţii au fost arestaţi preventiv pe 30 ianuarie. Mandatele de arestare au fost emis de Judecătoria Craiova.

La sfârşitul lunii februarie, cei doi bărbaţi au fost trimişi în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova şi a intrat în procedură de cameră preliminară. În martie, instanţa a constatat legalitatea rechizitoriului şi a dispus începerea judecăţii. Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost contestată de unul dintre inculpaţi la Tribunalul Dolj, instanţă care i-a respins acţiunea pe 12 aprilie. După hotărârea Tribunalului Dolj, care este definitivă, Judecătoria Craiova a fixat primul termen în acest dosar pentru data de 29 mai.

Citeşte şi: Vânzător de „cristal”, trimis în judecată pentru trafic de droguri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS