24.6 C
Craiova
luni, 24 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTânăr judecat pentru al doilea omor, ţinut după gratii de instanţă

Tânăr judecat pentru al doilea omor, ţinut după gratii de instanţă

Instanţele de judecată au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un doljean acuzat de omor, tâlhărie şi evadare. Este vorba de un tânăr care a reuşit să evadeze din arestul IPJ Dolj, în noiembrie 2021. Cu câteva luni înainte, în mai 2021, inculpatul ar fi tâlhărit şi ucis o femeie de 82 de ani, din Moţăţei. În 2014, acelaşi tânăr a fost condamnat la opt ani de detenţie. În acest dosar a fost acuzat că şi-a ucis bunica cu un topor.

În noiembrie 2021, un tânăr de 24 de ani, recidivist, reuşea să fugă din arestul IPJ Dolj. Tânărul a fost dus din penitenciar în arestul IPJ Dolj pentru a fi audiat într-un dosar privind uciderea unei femei de 82 de ani. Se pare că tânărul a reușit să forțeze o ușă, apoi a sărit un gard și a fugit. A fost prins de poliţişti pe 21 noiembrie, în apropierea localităţii Bucovăţ. În 2021, tânărul executa o pedeapsă de trei ani de închisoare primită într-un dosar de furt calificat.

Opt ani de detenţie pentru omor

Gazeta de Sud scria, în martie 2014, despre un omor comis de acelaşi inculpat, pe când avea numai 15 ani. Procurorii au stabilit că, în noaptea de 27 spre 28 iulie 2013, minorul a băut câteva beri, apoi s-a întors acasă. Când bunica sa i-a reproşat că bea şi că nu o ajută cu treburile din gospodărie, băiatul de 15 ani a pus mâna pe un topor şi a lovit-o de mai multe ori. Ulterior, băiatul i-a tăiat femeii o mână şi hainele cu care era îmbrăcată. Victima a fost găsită decedată în locuinţa sa de o vecină, care a şi anunţat poliţia.

Anchetatorii au mai precizat că, la audieri, băiatul nu a putut explica de ce a tăiat mâna şi hainele bunicii pe care tocmai o ucisese. În martie 2014, judecători de la Curtea de Apel Craiova au dispus ca minorul să fie internat opt ani într-un centru de detenţie. A fost eliberat condiţionat în iunie 2019, printr-o hotărâre a Curţii de Apel Piteşti.

Tânăr judecat pentru al doilea omor

La începutul lunii februarie 2022, procurorii au cerut şi obţinut arestarea preventivă a inculpatului, care se afla în Penitenciarul Craiova. Ulterior, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a tânărului de 23 de ani. În acest ultim dosar, inculpatul este acuzat de omor, tâlhărie calificată şi evadare. Primele două infracţiuni ar fi fost comise în mai 2021, când ar fi tâlhărit şi ucis femeia de 82 de ani, din Moţăţei. Inculpatul a sustras din locuinţa victimei suma de 3.500 de lei.

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Următorul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 30 mai. Pe 8 mai, instanţa a dispus prelungirea mandatului emis pe numele inculpatului. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de tânărul arestat la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, instanţa a constatat că inculpatul şi-a retras contestaţia. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS