19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri”Ţelul nu este să ţii de pacient, ci să îl ajuţi să găsească opţiunile cele mai bune pentru boala lui”

”Ţelul nu este să ţii de pacient, ci să îl ajuţi să găsească opţiunile cele mai bune pentru boala lui”

Cardio Connect, fondat în 2024, propune un concept inovator: o perspectivă interdisciplinară în adevăratul sens al cuvântului. Pacientul nu este preluat în evidenţa unui medic în exclusivitate, ci este monitorizat de o întreagă echipă de specialiști. Mai mult, cazurile complexe sunt discutate în comun, ceea ce permite o colaborare mai eficientă și dezvoltarea unor planuri de tratament personalizate și bine informate.

“Avantajul este că, atunci când la noi vine un pacient, noi putem combina cunoștințele și experiența variată ale unei echipe medicale”, transmit medicii.

Important e să rezolvi cazul, nu contează unde

În multe cazuri, diagnosticul și conduita terapeutică optimă necesită completarea bilanțului de evaluare tradițională cu metode imagistice de înaltă performanță. Vorbim inclusiv despre angio-CT coronarian, despre IRM cardiacă unde specialiştii din România se numără pe degete.

„Chiar dacă nu putem realiza toate lucrurile la nivelul clinicii Cardio Connect, pacienții cu siguranță pot fi îndrumați și ghidați pentru a se stabili un diagnostic corect al bolii. Important e să rezolvi cazul, nu contează unde. Ţelul nu este să ţii de pacient, ci să îl ajuţi să găsească opţiunile cele mai bune, chiar dacă asta înseamnă să îl trimiţi la București sau la spitalul public. Când tragi linie, contează ca pacientul să fie bine”, este de părere dr. Oana Munteanu, medic primar în cardiologie clinică, specializat în imagistică şi RMN Cardiac, cu 5 ani de formare profesională în Belgia.

Ce i-a adus împreună pe medicii de la Cardio Connect? Tenacitatea cu care îşi propun să diagnosticheze şi să trateze un pacient şi dorinţa de a lucra împreună, abordând interdisciplinar cazurile pentru cele mai bune rezultate.

Lipsa dialogului între medic şi pacient afectează evoluţia favorabilă a pacientului

“Ce vrem să construim aici este relaţia de apropiere între medic și pacient. Încă nu avem asta, lucrez de 15 ani şi încă este de muncă pe acest plan. Dacă pacientul, după o discuție cu medicul, pleacă fără a înțelege ce înseamnă diagnosticul său, cum să ia tratamentul, când să revină pentru reevaluare, se pierde semnificativ din evoluția sa favorabilă.

Noi, când am pornit acest proiect, ne-am dorit în primul rând să le oferim pacienţilor disponibilitatea noastră. De aici şi felul în care arată locul acesta, amenajat să ducă mai degrabă cu gândul la o sufragerie, nu la o clinică. Mesajul nostru este că ușa e deschisă, oamenii pot veni la noi atunci când au întrebări, vrem să fie deschişi, să ne spună problema lor. Suntem aici și scopul nostru este să rezolvăm ce e de rezolvat şi să ascultăm ce e de ascultat”, spune dr. Oana Munteanu.
„Mai mult, le putem oferi pacienților posibilitatea de a discuta cu experți în domeniul chirurgiei cardiovasculare (dr. Victor Raicea) și, ca noutate pentru regiunea noastră, posibilitatea de a efectua recuperare cardiovasculară cu specialiști în domeniu”, adaugă medicul.

O echipă formată din medici cu supraspecializări şi stagii de pregătire în străinătate

Întreaga echipă Cardio Connect este formată din specialişti cu supraspecializări şi diferite stagii de pregătire în străinătate. Din echipă fac parte dr. Munteanu Oana, medic primar cardiolog cu competență în ecocardiografia transtoracică și transesofagiană, supraspecializare în rezonanţa magnetică nucleară (RMN) cardiacă (certificare europeană nivel II), dr. Mihaela Berceanu, medic primar cardiolog cu expertiză in angiocoronarografia CT, competență ecocardiografia transtoracica și transesofagiană și Doppler vascular, dr. Victor Raicea – medic primar chirurgie cardiovasculară, cu vastă experiență în chirurgia cardiovasculară, dr. Alexandru Munteanu – medic primar chirurgie generală, expertiză în chirurgia laparoscopică colorectală şi dr. Alin Burileanu şi dr. Iulia Burileanu – specialiști recuperare cardiacă.

Mai multe detalii despre clinică se regăsesc pe www.cardioconnect.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS