22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpitalul Județean din Târgu Jiu încadrează urgent de 5 medici specialiști

Spitalul Județean din Târgu Jiu încadrează urgent de 5 medici specialiști

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu încadrează de urgență 5 medici specialiști.

În data de 28 mai este programată o selecție de oferte pentru încheierea a cinci contracte de prestări servicii cu medici specialiști în trei domenii. Astfel, este nevoie de un medic primar pediatru pentru Secția Neonatologie din Spitalul Județean. Cadrul medical este necesar pentru asigurarea liniei de gardă până la finalul acestui an. Contractul va putea fi prelungit.

De asemenea, mai este nevoie de doi medici specialiști care să presteze câte 6 ore pe zi la Serviciul Radiologie și Imagistică Medicală din unitatea medicală, pentru a acoperi deficitul de personal. Nu în ultimul rând, este nevoie de un medic specializat în neuropsihiatrie infantilă, care să activeze la Cabinetul de neuropsihiatrie infantilă din Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Medicul specialist va trebui să fie prezent în cabinetul respectiv de două ori pe săptămână.

Criză de medici specialiști

Unitatea Medicală din Târgu Jiu se confruntă de aproape doi ani cu o criză de medici specialiști în câteva secții și compartimente. Cele mai multe probleme au fost și sunt în cadrul Secției Cardiologie. De aici au plecat mai mulți medici, după ce în prealabil au refuzat să mai asigure consultațiile medicale la Unitatea Primiri Urgențe. Nemulțumirile au fost și în legătură cu nivelul plăților pentru asigurarea liniei de gardă. Prin urmare, cea mai mare parte a cadrelor medicale a decis să plece din spital.

Astfel, nu au mai putut să fie asigurate tot timpul liniile de gardă. Din acest motiv s-a apelat la medicii de medicină internă și chiar s-a ajuns la un scandal. Este în continuare mare nevoie de medici specialiști la Secția Cardiologie, precum și la alte secții și compartimente. Administrația unității medicale încearcă să încadreze specialiști, chiar și în baza unor contracte de prestări servicii, în speranța că, ulterior, medicii vor accepta să își continue activitatea la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Citește și: Muncitori cu venituri de peste 12.000 de lei net la CEO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS