13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCresc pensiile de astăzi

Cresc pensiile de astăzi

Peste 5,5 milioane de pensionari primesc din această lună pensii majorate. Pensia medie în sistemul de asigurări sociale va creşte de astăzi cu 120 de lei, iar cea pentru agricultori cu 50 de lei, ca urmare a majorării punctului de pensie cu 30%, de la 1 noiembrie, valoarea acestuia ajungând astfel la 541 de lei, respectiv 37,5% din salariul mediu brut de 1.443 de lei.
Potrivit datelor transmise de Casa Naţională de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale, în luna noiembrie se vor majora toate pensiile, atât cele din sistemul de asigurări sociale, cât şi cele ale agricultorilor. După majorarea cu 30% a valorii punctului de pensie, pensia medie pentru pensionarii din sistemul de stat va creşte de la 402 lei la 522 de lei, iar cea pentru agricultori va creşte de la 171 de lei la 221 de lei. De majorarea de la 1 noiembrie vor beneficia peste 5,5 milioane de pensionari, iar efortul bugetar suplimentar pentru susţinerea acestei majorări este de 1,1 miliarde de lei pentru ultimele două luni ale anului, bani asiguraţi din bugetul asigurărilor sociale pentru pensionarii din acest sistem, şi de la bugetul de stat pentru agricultori, informează NewsIn.
Majorarea de la 1 noiembrie fusese iniţial programată pentru prima lună a anului viitor, dar a fost devansată cu două luni datorită faptului că bugetul de asigurări sociale pentru anul în curs înregistrează excedent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU