19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea CNH, în vizorul procurorilor

Conducerea CNH, în vizorul procurorilor

Directorul Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani, Daniel Surulescu, şi mai mulţi membri din conducerea companiei au intrat în vizorul justiţiei, fiind cercetaţi pentru mai multe fapte de natură penală. Şefii minerilor sunt acuzaţi că ar fi achiziţionat un utilaj minier în valoare de opt milioane de euro, fără să aibă sursă de finanţare în momentul licitaţiei. Totodată, conducerii CNH i se impută şi faptul că ar fi achiziţionat fără piese de schimb post garanţie în valoare de 400.000 de euro. Abaterile au fost scoase la iveală de inspectorii Curţii de Conturi Hunedoara, care au efectuat un control la sediul Companiei Naţionale a Huilei Petroşani.

Roman Danciu, director al Camerei de Conturi Hunedoara, spune că, în urma controlului, au fost constatate cel puţin două aspecte de natură penală. „Instalaţiile mecanizate achiziţionate de CNH nu au proiect de montaj, acţiunile de licitaţie au fost demarate fără să aibă surse de finanţare, alocaţii bugetare nu aveau, dar aveau datorii la bugetul de stat şi la furnizori. De asemenea, au majorat contractul incluzând piese de garanţie şi de postgaranţie“, a declarat Roman.

Potrivit directorului Camerei de Conturi Hunedoara, dosarul de control a fost trimis către Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, cu propunere de trimitere în judecată, urmând ca procurorii să stabilească dacă faptele săvârşite de conducerea CNH sunt de natură penală şi dacă îi trimit în judecată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS