10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTerenuri pentru tineri, bluf administrativ

Terenuri pentru tineri, bluf administrativ

Echipa de consilieri municipali si functionari publici care ar trebui sa se intruneasca bilunar pentru a atribui terenuri in folosinta gratuita tinerilor craioveni nu s-a mai reunit de mai bine de un an. Iar daca s-ar reuni, ar functiona dupa regulamentul altei comisii.


Putina lume stie ca in Craiova s-a format in urma cu doi ani o comisie care sa inventarieze si sa atribuie tinerilor terenuri in folosinta gratuita, pentru construirea de locuinte, conform Legii nr. 15 din 2003. Cei noua membri, intre care doi consilieri municipali si sapte functionari publici, nu s-au mai vazut la fata in formatia stabilita de municipalitate de mai mult de un an, desi, potrivit regulamentului, sedintele trebuia organizate de doua ori pe luna. Elvira Stancu, directorul Directiei relatii cu publicul, sustine ca echipa nici nu ar avea ce sa dezbata, fiindca primaria nu are deocamdata de unde sa dea pamânt tinerilor indreptatiti sa intre in posesia lor. „A existat intentia de a se atribui terenuri in zona Izvorul Rece, anul trecut, insa lipsa utilitatilor a determinat executivul sa renunte. Dosarele celor care s-au inscris au fost analizate la acea vreme de comisie si sunt inregistrate la noi, insa ne-am gândit ca nu are rost sa-i punem pe oameni sa si le reactualizeze atâta vreme cât nu sunt identificate suprafete care sa poata fi date in conditiile respectivei legi“, a declarat Elvira Stancu. Ea sustine ca reactualizarea dosarelor ar avea un impact negativ asupra solicitantilor, care si-ar face sperante degeaba.


Regulament aplicabil altei comisii


In urma cu doi ani, legislativul din Banie vota componenta comisiei pentru atribuirea terenurilor catre tineri si regulamentul de functionare a acesteia. In echipa mixta erau recrutati prin hotarâre de consiliu consilierii Constantin Trusca si Mihaela Mirea, in locul celor din vechiul mandat, alaturi de sapte functionari publici, dintre care cinci facusera parte din echipa si in vechea legislatura. Regulamentul supus aprobarii era insa preluat integral de la administratia Bulucea si propus spre aprobare, fara nici o modificare. In regulamentul accesibil pe site-ul primariei, votat printr-o alta hotarâre de consiliu, se precizeaza intre altele ca din comisie fac parte consilierii municipali Ion Bebe Neacsu, Claudiu Manda, Bogdan Firuleasa si Diana Busoi, plus cinci functionari publici, adica alti membri decât cei desemnati de legislativ. „Greseala s-a produs atunci când, in 2004, regulamentul din 2003 a fost pur si simplu copiat si supus aprobarii. A fost votat in forma in care aparea vechea componenta, astfel ca membrii comisiei din regulament nu sunt aceiasi cu membrii comisiei validati de legislativ. Ar trebui propus alt regulament“, este de parere Elvira Stancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS