10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremiu original pentru absolventii din Petrila

Premiu original pentru absolventii din Petrila

Cel mai destept elev al Scolii Generale nr. 5 din Petrila a intrat miercuri in posesia unui premiu inedit, acordat de un petrilean ce detine recordul la aceasta scoala, din punct de vedere al functiilor pe care le-a avut de-a lungul anilor. Premiul „Gheorghe Boanta“, dupa numele celui care il inmâneaza, a fost acordat in acest an absolventei Andreea Kinces, din clasa a VIII-a B, care a obtinut cea mai mare medie la clasele a VIII-a, in anul scolar care tocmai se incheie.


Gheorghe Boanta este profesor de matematica si in prezent preda la liceul din Petrila, insa premiul este acordat anual celui mai bun elev, pe motiv ca Scoala nr. 5 este „scoala de suflet“ a dascalului.


Gheorghe Boanta s-a nascut in Petrila, iar pamântul pe care este construita scoala a apartinut parintilor sai. Din 1964, Boanta a fost elev, profesor, apoi director si acum acorda premiul ce-i poarta numele celui mai destept copil din scoala.


„Imi amintesc ca atunci când parintilor mei li s-a luat pamântul, nu au fost prea fericiti, dar tristetea lor a fost risipita dupa ce acolo s-a construit scoala. Intre 1964 si 1968 am fost elev aici, iar din 1980 am fost profesor de matematica, intre 1984 si 1999 ocupând functia de director al scolii. Pentru mine si familia mea este o mândrie sa ofer acest premiu de un milion de lei celui mai bun elev la invatatura“, a declarat Gheorghe Boanta.


Premiul consta in bani si carti, iar elevii scolii sunt mândri sa ajunga in posesia unui astfel de cadou oferit de cel care cândva a fost elev, profesor si director la acea scoala.


„De câtiva ani, domnul profesor Gheorghe Boanta ne onoreaza cu acest obicei, pe care copiii ar vrea sa-l tina cât mai multi ani. Este o onoare de care se bucura doar unul dintre absolventi, dar acest lucru il face sa fie râvnit de cei mai buni“, a spus Robert Hummel, actualul director al Scolii Generale nr. 5 din Petrila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS