10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRenasterea unui vechi cartier

Renasterea unui vechi cartier

Unul dintre cele mai vechi cartiere mineresti din Valea Jiului este pe cale sa renasca, dupa ce autoritatile locale au demarat un amplu program de modernizare a blocurilor, spatiilor limitrofe si institutiilor din zona. Supranumit si Dallas, dupa celebrul serial american, cel mai degradat cartier din municipiul Vulcan va fi redat oamenilor, dupa ce acolo vor fi finalizate mai multe lucrari. Primele amenajari au inceput la etajele superioare ale blocurilor-turn, parasite o data cu Ordonanta nr. 22 si devastate in ultimii ani.


„Cu acel cartier avem planuri mari. Am realizat deja iluminatul si chiar am renovat câteva apartamente“, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.


In aceste zile, are loc licitatia, la care deja s-au prezentat sase firme, pentru realizarea unor terenuri de sport si a unor parcuri cu locuri de joaca pentru copii in cartierul Dallas. „Lucrarile incep imediat ce va fi desemnata firma care va construi spatiile respective, pentru ca ne gândim sa reamenajam intreg cartierul fost mineresc. Copiii de aici merita spatii de joaca bune si la standarde europene“, a mai spus Gheorghe Ile.


In plus, autoritatile locale au inceput o campanie de amenajare a locuintelor in blocurile parasite. In zona sunt câteva sute de apartamente, dar cei din primarie spun ca aloca fonduri pentru ca lunar o parte dintre ele sa fie amenajate si date in folosinta celor care sunt pe lista de asteptare.


Pâna acum au fost date in folosinta cinci locuinte, iar actiunea continua in fiecare luna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS