17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportObiectiv realizat la Rotterdam

Obiectiv realizat la Rotterdam

Cu două podiumuri obţinute la CM din Olanda, gimnastele noastre au terminat pe locul şase în clasamentul pe medalii, din 53 de ţări.

„Aurul“ de la bârnă, cucerit de Ana Porgras, şi „argintul“ de la sol, adjudecat de Diana Chelaru, au însemnat mult mai mult decât două medalii contabilizate la un Campionat Mondial, au însemnat depăşirea obiectivului fixat de federaţie, ce-i drept, unul modest faţă de ediţiile precedente. Întreaga delegaţie a României trebuia să bifeze la Rotterdam o medalie şi două locuri 4-6, ţel depăşit de lotul feminin care, prin cele două medalii prezentate mai sus, i-a salvat şi pe băieţi, care nu au reuşit să „prindă“ podiumul.
În clasamentul pe medalii, neoficial, dar împământenit şi, mai ales, semnificativ, al CM de gimnastică, o competiţie care s-a încheiat duminică seară la Rotterdam, România a ocupat locul 6, din 53 de ţări participante. Au obţinut medalii 15 naţiuni, doar 10 dintre acestea reuşind să-şi adjudece cel puţin o medalie de aur.
La mijlocul ciclului olimpic – CM de la Rotterdam constituind prima etapă pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2012, de care echipele României au trecut fără probleme -, China şi-a păstrat supremaţia, cu nouă medalii în total, dintre care patru de aur, înregistrându-se, de asemenea, şi o revenire în forţă a Rusiei, în special prin comportarea fetelor. SUA, cu o garnitură mai puţin înnoită, a făcut un mic pas înapoi, după cum notează Agerpres.
Ambele echipe ale României s-au calificat la CM din 2011, de la Tokyo, la care au acces primele 24 din calificări.

„Putem mult mai mult“

Anca Grigoraş, arbitru în brigada de la sol la Rotterdam, a apreciat nivelul foarte ridicat al acestei ediţii, considerând că medaliile cucerite de Ana Porgras şi Diana Chelaru ne menţin în elita mondială, dar echipa României poate mult mai mult. „Ne-am pregătit cât am putut de bine pentru acest campionat mondial, am avut sportive în cazul cărora nu am putut introduce tot programul, pentru că nu am avut timpul necesar. Consider însă că în finala concursului pe echipe s-au prezentat foarte bine, nu avem ce să le reproşăm. Au avut ca punct foarte important să nu rateze şi nu au ratat. S-au străduit, au concurat frumos, au luat două medalii, dar cred că putem mult mai mult. Ne străduim, de când s-au întors Octavian Bellu şi Mariana Bitang, de trei luni. Pot să spun că s-a văzut şi s-a simţit extraordinar mâna acestor oameni din toate punctele de vedere“, a spus Grigoraş, conform sursei citate. „Ne ducem acasă să ne apucăm de muncă. Este foarte mult de lucru, ca să revenim acolo unde lumea ne ştie şi unde ne doreşte. Avem mult de lucru. Problema noastră rămâne aria de selecţie. Nu uitaţi că ne batem cu nişte ţări mari, ca întindere şi ca populaţie, vorbesc de Rusia, SUA, China. Ce selecţie fac pentru echipa naţională care merge la Mondiale şi cum suntem noi. Dar aşa mici şi puţini cum suntem, rămânem ambiţioşi. Ne vom pregăti mai bine pentru data viitoare“, a punctat Anca Grigoraş, care face parte din staff-ul coordonat de Octavian Bellu şi Mariana Bitang.

Sportivele sunt
optimiste

Diana Chelaru, câştigătoarea „argintului“ de la sol, a mărturisit că se aştepta să urce pe podium, afirmând, totodată, că îşi va îmbunătăţi performanţele: „Ştiam că sunt pregătită, dar nu ştiam sigur ce se va întâmpla, pentru că totul se poate schimba în orice moment. Nu m-am uitat nici pe tabelă, nici la celelalte concurente. M-am gândit numai la ce am eu de făcut, să-mi fac integralul cum ştiu eu mai bine. Medalia asta mă face să muncesc mai mult pentru olimpiadă, îmi dă încredere şi pe mai departe sper să fie şi mai bine. Am fost fericită când am urcat pe podium. Pot mai mult, dar trebuie să muncesc“, a spus Diana Chelaru.
Cealaltă medaliată, Ana Porgras, s-a bucurat enorm pentru primul „aur“ cucerit la o mare competiţie, cum a fost cea de la Rotterdam, promiţând că va munci şi mai mult pentru a obţine performanţe. „N-am cuvinte, este foarte frumoasă medalia. Dar atunci când cântă imnul te gândeşti şi la munca din spate. Când te chinuieşti, munceşti în sală. Atunci când ne e foarte greu, când nu mai putem, ne gândim la momente ca acestea şi trecem mai uşor peste. Aştept de foarte mult timp acest moment. Cel mai mare vis este medalia la olimpiadă, dar şi acest titlu este un vis. O să-mi dea mai multă încredere această medalie“, a punctat Ana Porgras.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS