15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumuseţe în timp de criză

Frumuseţe în timp de criză

Criza financiară care pare să nu se sfârşească prea curând v-a afectat probabil bugetul general şi în special pe cel dedicat ritualurilor de îngrijire şi înfrumuseţare. Totuşi, orice doamnă şi domnişoară care ţine la imaginea sa ştie foarte bine că, oricât de mic ar fi bugetul, aspectul exterior trebuie să fie întotdeauna impecabil. Tocmai de aceea vă propunem câteva trucuri pe care le puteţi pune în aplicare pentru a putea face mici economii.
Primii paşi în procesul de economisire îi puteţi face la salonul de înfrumuseţare pe care obişnuiţi să îl vizitaţi. Dacă până acum mergeaţi să vă faceţi manichiura în fiecare săptămână şi vă bucuraţi de întregul „tratament“ – ştergerea ojei de pe unghii, tăierea cuticulelor, pilirea unghiilor şi aplicarea unei oje noi – pentru care plăteaţi ceva bănuţi, este momentul să vă limitaţi. Nu vă lăsaţi pradă impulsului de a merge să cumpăraţi de la un magazin specializat ojă scumpă, precum cea de la salon, pentru că oja profesională este destul de scumpă. În schimb, mergeţi la manichiură săptămânal doar pentru a vă da unghiile cu ojă, nu pentru tot „tratamentul“: astfel veţi plăti doar jumătate din suma pe care o cheltuiaţi în mod obişnuit, iar economiile făcute se vor „simţi“ în bugetul lunar.
Alţi bani îi puteţi economisi la coafură. Dacă purtaţi breton, ştiţi foarte bine că acesta trebuie întreţinut, deci vrând-nevrând trebuie să faceţi o vizită, două pe lună la coafor doar pentru breton. Cu toate că aranjatul bretonului nu costă la fel de mult ca o tunsoare, şi această „operaţiune“ trebuie plătită. Celor mai îndrăzneţe (şi îndemânatice) dintre dumneavoastră le propunem să încerce să economisească nişte bănuţi tunzându-şi singure bretonul. Teoretic nu este foarte greu şi puteţi cere sfaturi prin telefon chiar de la persoana care vă aranjează părul de obicei. Totuşi, dacă vedeţi că prima încercare eşuează lamentabil, nu mai încercaţi şi a doua oară, ci lăsaţi profesioniştii să îşi facă datoria.

Economii făcute acasă

Economisirea produselor cosmetice sau folosirea unor alimente pe post de produse cosmetice sunt soluţii foarte bune pe timp de criză. De exemplu, puteţi opta să nu mai cumpăraţi spumă de ras pentru epilat, ci să folosiţi puţin şampon în acest scop. Şamponul are o textură specială şi face suficient de multă spumă încât să îl puteţi folosi cu succes pentru epilat. O altă propunere ar fi să nu aruncaţi tubul de rimel când dă semne că s-a golit. Tuşul se usucă şi se lipeşte de obicei de pereţii recipientului, dar dacă ţineţi tubul într-un pahar cu apă caldă sau îl încălziţi (cu uscătorul de păr, de exemplu) veţi vedea că veţi putea folosi rimelul mai mult timp.
În procesul de înfrumuseţare vă poate ajuta şi cafeaua, mai precis zaţul. Acesta poate fi folosit în mod eficient pentru tratarea celulitei şi prevenirea apariţiei acesteia. Nu aveţi altceva de făcut decât să amestecaţi zaţ de cafea cu crema de corp pe care o folosiţi în mod obişnuit şi să vă masaţi cu acest amestec. Lăsaţi produsul să acţioneze pe piele timp de 30 de minute, apoi spălaţi-vă. Veţi constata că în scurt timp semnele vizibile ale celulitei se vor estompa, iar pielea va deveni mai fermă.

Pentru cearcăne sau ochi umflaţi

Dacă vă treziţi dimineaţa cu cearcăne sau pungi sub ochi, aplicaţi pe pleoape pliculeţe umezite de ceai de muşeţel, linguriţe răcite sau felii de castraveţi. Grăbiţi procesul de „tratare“ stând cu capul pe spate, pentru ca lichidul acumulat în jurul ochilor să se disperseze mai rapid şi veţi vedea că pungile vor dispărea ca prin minune.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS