20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaCraiova: Lansarea volumului „Tineri întru Hristos”, la „Aman“

Craiova: Lansarea volumului „Tineri întru Hristos”, la „Aman“

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește joi, lansarea volumului „Tineri întru Hristos”, autor preot Gabriel Sorescu.

Evenimentul va avea loc in sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, începând cu ora 17.00, în prezența invitaților:

  • pr. Grigore Vulcănescu, protoiereu Protoieria Craiova – Sud,
  • pr. Mihail Florin, președinte al Asociației Vasiliada,
  • pr. Ștefan Bărbulescu, insp. Departament Tineret și Catehizare al Arhiepiscopiei Craiova. Moderator al evenimentului este pr. dr. Marius Resceanu.

„În paginile acestui volum se regăsește rezultatul unei lucrări pastoral-misionare cu tinerii de peste două decenii. Indiferent de nivelul său de experiență sau pricepere, fiecare preot, catehet sau laic implicat va descoperi aici informațiile și instrumentele necesare pentru a lansa sau dezvolta acest segment al misiunii sale în Biserică.

Îndrăznesc să sugerez celor implicați în lucrarea cu tinerii să folosească această carte ca o sursă de inspirație, dar și ca o invitație la explorare, la adaptare a abordării în funcție de nevoile și de contextul tinerilor din comunitățile lor.

Un partener de nădejde în călătoria misionară cu tinerii a oricărui preot

Tineri întru Hristos este nu doar o carte fundamentată pe învățătura de credință ortodoxă, ci un partener de nădejde în călătoria misionară cu tinerii a oricărui preot, un partener de care aș fi avut nevoie și mi l-aș fi dorit alături cu ani în urmă. De atunci câteva sute de tineri au trecut pragul bisericii Brândușa, de aceea toate metodele și instrumentele de lucru cu tinerii prezentate în acest volum au fost aplicate, fiecare temă, fiecare activitate, fiecare plan au fost implementate cu mai multe grupuri. Așadar nu va fi o călătorie pe pământ neumblat, ci bătătorit.

Îmi doresc ca această carte să ofere inspirație și îndrumare, să economisească timpul și energia preoților care se dedică acestei lucrări nobile și să contribuie la aducerea luminii lui Hristos în inimile și viețile tinerilor de astăzi.” – pr. Gabriel Sorescu.

Preotul Gabriel Sorescu, este doctor în Teologie (2019) și absolvent al Facultății de Teologie, Universitatea din Craiova (1999). Este autor al cărților „Apologetica iubirii” (1999) și „Biserica Ortodoxă și mișcările religioase” (2020) și coautor al lucrarii „Misiunea Bisericii în rândul tinerilor” (2007). Ca teolog a elaborat și zeci de studii și articole care au apărut în reviste de specialitate, volume ale unor conferințe științifice și periodice.

Citește și: (VIDEO) Jason Momoa și-a confirmat relația cu Adria Arjona

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS