25.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinStrategii pentru a mânca echilibrat la petreceri

Strategii pentru a mânca echilibrat la petreceri

Toamna este momentul ideal pentru a vă planifica sărbătorile de iarnă, în aşa fel încât să mâncaţi echilibrat, fără a vă face griji în legătură cu sănătatea sau silueta.

Toamna este sezonul în care fiecare dintre noi începe să îşi facă planuri pentru a petrece sărbătorile de iarnă, care sunt mai aproape decât ne-am putea imagina. Petrecerea de Halloween este prima incursiune în atmosfera festivă, care face pregătirea pentru petrecerile de Crăciun şi de Anul Nou, sărbători care nu se caracterizează doar prin voie bună, ci şi prin mese îmbelşugate. Acesta este deci un moment foarte bun pentru a vă face un plan eficient ca să vă bucuraţi de sărbători, delectându-vă cu fel de fel de mâncăruri, fără a face însă excese şi fără a vă pune în pericol sănătatea din cauza cantităţilor de alimente consumate. Probabil că, ocupaţi fiind cu organizarea petrecerilor şi stabilirea garderobei, treceţi cu vederea planul de a mânca sănătos în această perioadă. Ideal ar fi să luaţi în calcul şi acest aspect, pentru a nu vă simţi vinovat că aţi mâncat mai mult decât ar fi trebuit.

Pregătiri pentru petrecere
Pe măsură ce primiţi invitaţiile la petreceri, vă puteţi da seama care sunt temele abordate la acestea, deci puteţi intui ce fel de mâncăruri şi băuturi vor fi servite şi, de asemenea, puteţi stabili cu gazda dacă este nevoie să aduceţi şi dumneavoastră un anumit preparat – eventual unul pentru care sunteţi renumit.
Pentru a nu avea probleme la petrecere, indiferent de tema acesteia, este indicat să mâncaţi acasă, cu o oră, o oră şi jumătate înainte de a pleca. Astfel, odată ajuns la locul unde se va desfăşura întrunirea, nu vă veţi gândi numai şi numai la mâncare şi veţi putea alege de pe masa cu preparate doar gustări nutritive, echilibrate şi sănătoase. Pentru început, este recomandat să consumaţi migdale, alune, nuci şi alte fructe, care sunt valoroase pentru că au un nivel foarte scăzut de colesterol şi sare – deci nu prezintă nici un pericol pentru sănătate.

Ce alegeţi să mâncaţi?
După ce aţi ajuns, încercaţi timp de 30 de minute să vă ţineţi departe de locul unde sunt mâncărurile. Astfel, veţi avea suficient timp să discutaţi cu gazda, să vorbiţi cu oamenii pe care îi cunoaşteţi şi eventual să vă faceţi prieteni noi. În toată această perioadă, nu vă veţi gândi numai la mâncare, deci nu veţi risca să consumaţi alimente în exces.
Când vă hotărâţi să mâncaţi, analizaţi „oferta“ de pe masă timp de câteva minute. Veţi vedea ce preparate sunt servite şi vă puteţi hotărî ce aţi vrea să mâncaţi şi cum să combinaţi alimentele pentru a nu avea probleme. De exemplu, combinaţiile realizate din carne slabă – pui şi peşte – şi legume, sunt opţiuni foarte bune, întrucât oferă suficiente proteine pentru a vă menţine nivelul de energie de care aveţi nevoie pentru a fi în formă la petrecere. Ideea principală este ca, şi dacă alte feluri de preparate vă fac cu ochiul, să nu le consumaţi în cantităţi prea mari, pentru a nu suprasolicita organismul să le proceseze.
În ceea ce priveşte desertul, optaţi cu încredere pentru fructe proaspete de sezon, fructe confiate sau produse de patiserie, dacă aţi primit informaţii că sunt dietetice. În cazul în care nu sunteţi prea sigur în legătură cu ingredientele folosite la prepararea prăjiturilor, mâncaţi o porţie rezonabilă (în nici un caz o porţie dublă), pentru a vă putea bucura de gustul desertului fără să vă faceţi griji în legătură cu sănătatea sau cu silueta. Ca să fiţi siguri şi să nu aveţi apoi mustrări de conştiinţă că aţi exagerat cu desertul, consumaţi-l fără adaos de frişcă sau îngheţată (există mai multe feluri de desert care sunt servite astfel, pentru a fi şi mai gustoase).

Băuturile
La orice petrecere vor fi servite, bineînţeles, şi băuturi alcoolice, dar şi fără alcool. Ideal ar fi să le preferaţi pe cele din urmă, pentru că, în general, acestea au mai puţine calorii, însă nu este nici o problemă dacă beţi şi alcool, atâta timp cât nu exageraţi. Sfatul experţilor este să consumaţi apă sau sucuri naturale şi să renunţaţi la băuturile carbogazoase care conţin cafeină. Dacă simţiţi nevoia unui plus de energie, puteţi cere oricând gazdei să vă prepare o cafea – care nu lipseşte de la nici o petrecere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII