17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalBiden promite să respecte verdictul de vinovăție a fiului său

Biden promite să respecte verdictul de vinovăție a fiului său

Președintele american Joe Biden a spus că va respecta decizia juriului care l-a găsit vinovat pe fiul său, după un proces de o săptămână.

Juriul format din 12 persoane l-a găsit vinovat pe Hunter Biden, de 54 de ani, că a mințit cu privire la consumul de droguri pe un formular în timp ce cumpăra o armă de mână în 2018. El riscă o posibilă pedeapsă cu închisoarea în urma verdictului, care a marcat prima urmărire penală a copilului unui președinte în exercițiu.
Condamnarea sa pentru toate cele trei acuzații de infracțiune vine în timp ce președintele Biden face campanie pentru a fi reales în noiembrie și la mai puțin de două săptămâni după ce rivalul său electoral, Donald Trump, a fost el însuși condamnat la New York.

Deși președintele Biden nu a participat la procesul din Delaware, mulți membri ai familiei, inclusiv prima doamnă Jill Biden, au participat la acest proces în mod regulat. Soția, sora și unchiul lui Hunter Biden au fost prezenți uneori pentru a-l sprijini în timpul procedurilor.

Sunt președintele, dar sunt și tată, a spus Biden după aflarea veștii

Președintele Biden a zburat la Wilmington, Delaware, după verdict. El și-a salutat și îmbrățișat fiul în plină stradă.
„Eu sunt președintele, dar sunt și tată. Jill și cu mine ne iubim fiul și suntem atât de mândri de bărbatul care este astăzi”, a spus el într-un comunicat. Biden a adăugat că va „accepta rezultatul acestui caz și… va continua să respecte procesul judiciar, deoarece Hunter ia în considerare un recurs”.

Președintele Biden a exclus anterior grațierea fiului său, al cărui proces a difuzat detalii jenante, în timp ce procurorii încercau să demonstreze că acesta consuma cocaină crack în momentul în care și-a cumpărat pistolul.
Jurații au auzit de la fosta lui soție, Kathleen Buhle, și de la o fostă iubită, Zoe Kestan, care au descris consumul frecvent de droguri care i-au afectat prietenii și familia. Mesaje text care detaliază dependența lui și fotografiile, unele arătând un Hunter Biden pe jumătate gol, au fost, de asemenea, prezentate instanței. Verdictul de marți a provocat o reacție politică instantanee, inclusiv din partea republicanilor din Congres, care au petrecut ani de zile investigând comportamentul și legăturile de afaceri ale lui Hunter Biden.

Reacțiile politicienilor

James Comer, președintele republican al comisiei de supraveghere a Camerei, a declarat că acesta a marcat un „pas către responsabilitate”, dar a adăugat că „toți cei implicați” în ceea ce el a numit „schemele de trafic de influență corupte ale lui Biden” ar trebui investigate.
Între timp, într-o declarație din campania lui Trump, procesul a spus că „nu a fost altceva decât o distragere a atenției de la crimele reale ale familiei criminale Biden”. Fostul președinte a folosit adesea acea descriere a familiei în campania electorală, făcând referire la acuzațiile de conduită necorespunzătoare făcute împotriva președintelui și a fiului său de către republicani.
Democrații din Congres și-au acuzat colegii republicani de ipocrizie și au lăudat sistemul de justiție din SUA.
„Comparați și comparați diferența de reacție dintre republicani și democrați”, a spus democratul din Maryland, Jamie Raskin, într-o audiere.

Referindu-se la condamnarea penală a lui Trump, el a spus: „Republicanii atacă întregul nostru sistem de justiție și statul de drept pentru că nu le place felul în care a apărut un caz, în timp ce fiul președintelui Statelor Unite este urmărit penal și Nu aud niciun democrat strigând greșit.”

Jurații nu fac politică

Între timp, mai mulți jurați care l-au condamnat pe Hunter Biden au spus că politica nu a fost un factor în decizia lor. „Nu m-am gândit niciodată la președintele Joe Biden”, a declarat un jurat pentru BBC.

„Din toți jurații, nimeni nu a menționat nimic despre motivații politice”, a adăugat el.
Asistenții președintelui Biden au declarat presei americane că procesul și verdictul l-au afectat pe domnul Biden, care urmărește cu atenție cazul.
Politico a raportat că Biden a fost „consumat de proces timp de săptămâni” și a cerut membrilor familiei actualizări în timp ce se afla într-o călătorie în Franța pentru evenimentele aniversare de Ziua Z.
De asemenea, presa a mai spus că Biden s-a simțit uneori vinovat de lumina reflectoarelor care a fost pusă asupra fiului său și consideră că și cariera sa politică a contribuit la problemele juridice ale fiului său.

Condamnarea poate fi dată în 120 de zile

Potrivit Washington Post, consilierii președintelui au fost adesea reticenți în a-i vorbi despre fiul său și unii au încercat să limiteze aparițiile publice ale lui Hunter Biden.

Hunter Biden va fi condamnat la un moment dat în următoarele 120 de zile, dar judecătorul care supraveghează cazul nu a stabilit o dată pentru audiere. El riscă până la 25 de ani de închisoare, dar experții juridici spun că este foarte puțin probabil ca eventuala pedeapsă să fie apropiată de aceea, având în vedere că este un infractor non-violent pentru prima dată.
Problemele sale juridice vor continua pe tot parcursul anului și pe tot parcursul campaniei electorale a tatălui său. În septembrie, el va fi judecat în California sub acuzația că nu a plătit 1,4 milioane de dolari impozite pe venit.
Dacă va fi găsit vinovat în acest caz, Hunter Biden riscă până la 17 ani de închisoare.

Citește și: Tronsonul 1 al DEx Craiova – Piteşti este gata peste 70%

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS