17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinA murit actorul care a adus la viață personajul Sandokan

A murit actorul care a adus la viață personajul Sandokan

-

După vestea trecerii în neființă a marelui actor Philippe Leroy, cel care a adus la viață personajul Sandokan, cinematografia franceză și mondială este în doliu. Milioane de români și-au petrecut copilăria urmărindu-i filmele.

Moartea lui Philippe Leroy a survenit pe 1 iunie la Roma. Actorul francez, în vârstă de 93 de ani, era bolnav de ceva timp. Născut la Paris în octombrie 1930, Leroy a fost un adevărat „monstru sacru” al cinematografiei și televiziunii, având 200 de apariții în filme și drame, de la „Gaura” lui Jacques Becker (1960) până la ultimele sale succese în rolul episcopului din populara ficțiune „Don Matteo” alături de Terence Hill, conform Playtech.

Unul dintre cele mai cunoscute și de neuitat roluri rămâne cel al lui Yanez în serialul „Sandokan”

Ultima sa apariție pe marele ecran a fost în 2019, în filmul „Noaptea e mică pentru noi” de Francesco Lazotti. Cu toate acestea, unul dintre cele mai cunoscute și de neuitat roluri ale sale rămâne cel al lui Yanez în serialul „Sandokan” difuzat la sfârșitul anilor ’70.

Philippe Leroy-Beaulieu provenea dintr-o familie aristocratică

Milioane de români au crescut cu filmele lui Philippe Leroy. Născut la Paris pe 15 octombrie 1930 sub numele de Philippe Leroy-Beaulieu, el provenea dintr-o familie aristocratică cu șase generații de soldați și ambasadori. Disprețuind titlul de marchiz, a urmat o școală iezuită și, la doar 17 ani, s-a îmbarcat ca băiat de cabină pe un vapor spre America, asemenea unui personaj din Joseph Conrad.

După întoarcerea în Franța, s-a înrolat în Legiunea Străină Franceză și a luptat în Indochina și Algeria ca parașutist. Ironia sorții a făcut ca regretatul actor să nu sară cu parașuta decât după vârsta de 50 de ani.

Citeşte şi: Mai mulţi elevi au ajuns la spital după ce au mâncat sandviciuri primite la şcoală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

80 de trenuri vor sta o oră în gări,...

Peste 80 de trenuri aparţinând tuturor operatorilor de transport...

ȘTIRI GdS