20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaSunak din Marea Britanie va dezvălui un manifest care promite „securitate financiară” alegătorilor

Sunak din Marea Britanie va dezvălui un manifest care promite „securitate financiară” alegătorilor

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak urmează să-și dezvăluie manifestul Partidului Conservator marți, promițând alegătorilor „securitate financiară” înainte de alegerile generale, deoarece conservatorii rămân cu mult în urma laburiștilor în sondaje.
„Noi, conservatorii, avem un plan pentru a vă oferi securitate financiară”, va spune el, potrivit unor extrase din discursul său publicate în prealabil.

„Vom permite oamenilor care lucrează să păstreze mai mulți bani pe care i-ați câștigat și au dreptul de a alege pe ce să-i cheltuiască”, se arată în discurs.

Sondajele prevăd că Sunak îi va conduce pe conservatori la o înfrângere cutremurătoare în fața principalului partid laburist de opoziție la alegerile din 4 iulie.

Campania sa s-a confruntat cu o luptă dificilă în ultimele zile, inclusiv critici pentru plecarea sa devreme de la evenimentele de comemorare a Zilei Z.
Conservatorii au promis noi reduceri de taxe de la începutul campaniei și au acuzat laburiştii, conduşi de Keir Starmer, că vor să mărească povara fiscală asupra gospodăriilor.

„Știm ce fac socialiștii întotdeauna: luați-vă mai mulți bani”, urmează să spună Sunak marți, potrivit France 24.

Conservatorii sunt la putere de 14 ani

Săptămâna trecută, el a fost acuzat că a mințit în timpul dezbaterii sale televizate cu Starmer.

Cu mai puțin de trei săptămâni înainte de alegeri, sondajele încă oferă laburistei un avans de aproximativ 20 de puncte față de conservatori. Partidul anti-imigrație Reformă din Marea Britanie, condus de Nigel Farage, pe locul al treilea.

Conservatorii, care sunt la putere de 14 ani, suportă greul dificultăților cauzate de Brexit, scandalurile guvernului fostului premier Boris Johnson și o criză a costului vieții care a lovit britanicii din 2022.

Într-un interviu acordat postului BBC luni seară, Sunak a recunoscut că „a devenit mai greu” să devii proprietar și a promis măsuri pentru a remedia situația.

Citește și: Naștere dramatică în Thailanda a unor elefanți rari gemeni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS