19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCeartă sub umbrelă

Ceartă sub umbrelă

Vara poate fi atât un aliat de nădejde, cât şi un mare duşman pentru amorezi.

Vara poate fi un aliat de nădejde pentru cupluri, dacă ne gândim că avem mai mult timp liber la dispoziţie, la dorinţa de a sta în compania partenerului sau la bucuria de a fi împreună. În acelaşi timp însă, temperaturile ridicate şi soarele fierbinte pot fi şi un duşman de temut. Umbrela şi şezlongul devin astfel martorii unor certuri şi discuţii nesfârşite, uneori din motive banale, alteori din motive mai serioase pentru care, pentru prima dată de luni întregi, se găsesc timpul şi determinarea de a-l pune „pe tapet“. Potrivit statisticilor, în timpul verii, riscul de a pune capăt relaţiei cu partenerul este extrem de ridicat. În plus, dacă verificăm care sunt motivele din cauza cărora partenerii se ceartă „la cuţite“ exact într-o perioadă în care ar trebui să se odihnească şi să ia distanţă de problemele cotidiene, vom descoperi cu uimire că, în cele mai multe dintre cazuri, acestea sunt banale.

Soarele, duşmanul cuplului

 Cercetătorii de la Acca-demia Internazionale Stefano Benemeglio din Italia au încercat să realizeze o listă a preferinţelor şi obiceiurilor care, în timpul vacanţei, pot pune în pericol viaţa de cuplu. S-a constatat că unul dintre elementele care generează conflicte în cadrul cuplului este exact principalul protagonist al verii: soarele. 65 la sută dintre doamnele intervievate adoră să stea pe plajă cel puţin cinci ore pe zi, în timp ce bărbaţii rezistă mult mai puţin: 53 la sută ar accepta să stea pe şezlong maximum cinci ore, în timp ce 43 la sută nu ar suporta să stea mai mult de trei ore. Pentru doamne, statul la soare reprezintă un adevărat tratament de frumuseţe (58 la sută), plus un mod de relaxare (38 la sută), în timp ce pentru 53 la sută dintre reprezentanţii sexului tare este doar o pierdere de timp. Iar asta nu e tot. Potrivit aceluiaşi studiu, 62 la sută dintre doamne preferă să meargă la plajă cu propriul partener, în timp ce doar 20 la sută dintre bărbaţi se declară dispuşi să rămână întinşi pe şezlong alături de propria parteneră.

Certuri constructive

 Cu toate acestea, certurile nu sunt întotdeauna sinonime cu despărţirea. „Nu este întotdeauna necesar să evităm conflictele şi asta mai ales că după o ceartă poate fi mult mai plăcută împăcarea. Absenţa certurilor poate în schimb să depindă de teamă, chiar şi inconştientă, că o relaţie deja şubredă ar putea să se termine definitiv în urma unui conflict banal“, a explicat psihologul  Stefano Benemeglio, preşedintele Academiei. Altfel spus, certurile nu sunt un simptom al unei relaţii în criză, atâta timp cât ele sunt constructive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS