15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinGhid pentru alegerea unei ciocolate de calitate

Ghid pentru alegerea unei ciocolate de calitate

Atunci când doriţi să preparaţi un desert delicios în casă, este bine să ştiţi cum puteţi alege cea mai bună ciocolată.

 

Se poate întâmpla să vă treziţi în faţa raionului de dulciuri fără să vă daţi seama ce anume să alegeţi dintre sutele de sortimente. Şi atunci ce e de făcut? Alegeţi cea mai scumpă ciocolată şi plecaţi? Mai scump nu înseamnă neapărat şi mai bun. Atunci când sunteţi în căutarea ciocolatei perfecte, există câteva lucruri pe care e bine să le „urmăriţi", ca să vă asiguraţi că, odată ajunşi acasă, nu veţi fi dezamăgit de ceea ce aţi cumpărat.

Aspectul şi mirosul ciocolatei pot spune multe

Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să analizaţi aspectul produsului. Ciocolata este fină, netedă, fără pete dubioase? De multe ori, aceasta este plină de dungi sau pete albicioase sau gri. Acest lucru este semn că nu a fost păstrată în cele mai bune condiţii, că a fost mutată din locuri foarte reci în locuri foarte călduroase ori invers, sau că a fost pusă în locuri umede. Totuşi, e posibil ca aspectul să nu influenţeze direct gustul şi calitatea ciocolatei.

Mirosul este cât se poate de important. Dacă detectaţi şi cea mai vagă urmă de mucegai sau de praf, puneţi-o înapoi în raft. Dacă vi se pare că are un miros prea puternic de chimicale, nici măcar să nu vă treacă prin cap să o mâncaţi sau să o folosiţi pentru prepararea deserturilor.

Gustaţi înainte de a cumpăra

Cereţi angajaţilor din magazin să vă dea o mostră din ciocolata pe care doriţi să o cumpăraţi. Dacă vă lasă să rupeţi chiar dumneavoastră, cu atât mai bine. Atunci când rupeţi o bucată nu trebuie să rămână bucăţi mici sau firimituri. Ciocolata trebuie să se rupă ferm.

Următorul pas este gustatul. Toată lumea ştie ce gust are o ciocolată de calitate şi ce senzaţie trezeşte. Aceasta trebuie să se topească repede şi să se dizolve aproape instantaneu, creându-vă sentimentul că gustaţi ceva moale, catifelat şi cremos. Dacă vi se pare că are o consistenţă ca de ceară, atunci nu este produsul de care aveţi nevoie.

În ceea ce priveşte gustul, acesta nu trebuie să fie nici prea amărui, dar nici prea dulce. O ciocolată bună trebuie să aibă un echilibru. În schimb, este obligatoriu să fie foarte aromată, cu un gust bogat. Iar dacă după ce aţi încercat o bucăţică vi se pare că nu a fost suficient şi că mai vreţi, atunci cu siguranţă sortimentul respectiv este ceea ce vă trebuie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII