17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCasa în haine de sărbătoare

Casa în haine de sărbătoare

Casa dumneavoastră trebuie să îmbrace straie de sărbătoare, aşa că n-ar fi rău să puneţi în aplicare câteva dintre sugestiile bunicii.

– Pentru a arăta că Naşterea Domnului e aşteptată cu drag în familia dumneavoastră, prindeţi pe uşa casei o coroană de brad împodobită cu panglici şi globuri mici.

– Aerul din cameră va mirosi a poveste dacă puneţi în mijlocul mesei câteva batoane de scorţişoară, legate cu o panglică de mătase.

– Lumânările nu mai picură şi ard vreme îndelungată dacă înainte de a le aprinde le scufundaţi în apă sărată sau le ţineţi în frigider.

– Încercaţi să schimbaţi monotonia bradului de Crăciun, decorat mereu în acelaşi fel. Împodobiţi-l, de pildă, numai cu globuri şi funde roşii sau cu globuri şi funde aurii. Se creează o atmosferă feerică.

– Pom cu portocale. Nu doar că arată original, dar pe deasupra mai şi miroase frumos: atârnaţi felii rotunde de portocală de crengile unui brad micuţ. Când miezul începe să se usuce, pulverizaţi-le cu fixativ pentru păr.

– Lumină tainică. Pentru clipa colindelor şi pentru atmosfera de sărbătoare din casă, puneţi lumânări în pahare mai mici şi mai mari din sticlă colorată. Umpleţi-le pe jumătate cu nisip, iar deasupra fixaţi lumânarea. Licărul lor aminteşte de cerul din Betleem.

– Lumânări care aduc noroc. Norvegienii, suedezii şi finlandezii alungă zeul nopţii, pe Rusko, aşezând lumânări în geam. Se spune că persoana care aşază în noaptea de Crăciun lumini pe pervazul ferestrei va avea noroc tot anul următor.

– Pomul de Crăciun nu-şi mai pierde aşa de repede cetina dacă tulpina se pune într-un vas pe jumătate umplut cu apă şi glicerină. Eficientă este şi ungerea trunchiului, la tăietură, cu parafină sau ceară, sau scufundarea pomului într-un vas cu nisip umezit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS