23.6 C
Craiova
vineri, 23 mai, 2025
Știri de ultima orăMagazinPrăjitura Valurile Dunării

Prăjitura Valurile Dunării

Ingrediente: 250 g de margarină, 250 g de zahăr, 6 ouă, 350 g de făină, un pliculeţ de praf de copt, 2 linguri rase de cacao, 1/2 de lămâie, un borcan mare de vişine fără sâmburi, 2 plicuri de budincă de vanilie, 600 ml de lapte, 100 g de zahăr, un pachet de unt, 100 g de ciocolată cu lapte, 100 g de ciocolată amăruie, 50 g de unt de cocos/unt cât o nucă şi o lingură şi jumătate de smântână.

Mod de preparare:

Blatul: Untul sau margarina se bate spumă cu mixerul. Se adaugă treptat zahărul şi ouăle, până devine cremos. Apoi se cerne făina amestecată cu praful de copt. Amestecul se împarte în două – jumătate se amestecă bine cu sucul şi coaja de la o jumătate de lămâie, cealaltă jumătate, cu două linguri rase de cacao. În tava unsă şi tapetată (sau cu hârtie de copt) se pun amestecul galben, cu grijă, peste cel maro şi apoi vişinele foarte bine scurse. Se coace la 175 de grade Celsius aproximativ 30 de minute.

Crema: Se pregăteşte budinca. La sfârşit se pune deasupra puţin unt să nu facă o crustă şi se lasă la răcit. Restul de unt se bate spumă şi se încorporează în el budinca rece încetul cu încetul. Crema se pune peste blatul răcit şi se bagă în frigider.

Glazura: Ciocolata se rupe bucăţi şi se topeşte pe aburi. Se adaugă untul de cocos şi o lingură de smântână şi se lasă puţin să se răcească. Se pune peste cremă şi apoi se dă la rece.

Timp de preparare: o oră.

Complexitate: medie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS