14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCu autobuzul în jurul lumii

Cu autobuzul în jurul lumii

Într-o epocă în care se caută alternative de transport tot mai rare, pare ciudat, dar există încă persoane care preferă să scoată bani din buzunar pentru a călători cu autobuzul.

 

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis, duminică, la ora 7.24, a plecat din centrul Londrei primul „Ozbus“, autobuzul care timp de trei luni va face cea mai lungă călătorie. Potrivit autorilor acestui proiect, va fi vorba de o cursă regulată, care va lega capitala britanică de Sydney, Australia. Autobuzul va sosi la destinaţie pe 9 decembrie, adică peste 12 săptămâni, după o cursă de circa 24.000 de kilometri, de-a lungul căreia va trece prin 20 de ţări: Marea Britanie, Franţa, Germania, Republica Cehă, Austria, Ungaria, România, Bulgaria, Turcia, Iran, Pakistan, India, Nepal, China, Laos, Thailanda, Malaiezia, Indonezia, Timorul de Est şi Australia. Oricât de absurd ar părea, numărul persoanelor interesate de o astfel de călătorie a fost destul de mare, în ciuda preţului piperat al biletului. Primul bilet pentru inedita şi lunga călătorie a fost vândut încă din luna ianuarie şi a costat 3.750 de lire sterline. Printre altele, în preţ nu sunt incluse asigurarea personală şi nici transferurile interne, precum zborul de la Bali la Darwin. Pasagerii urmează să se deplaseze cu avionul, în timp ce autobuzul va călători pe o navă de transport. Cu toate acestea, banii nu au fost un impediment, iar într-un interval foarte scurt, toate cele 38 de bilete au fost vândute. În cazul în care regretaţi că nu vă număraţi printre primii 38 de norocoşi, nici o problemă. Mai aveţi cinci şanse de a vă împlini dorinţa şi de a străbate distanţa Londra – Sydney la bordul unui autobuz: 23 septembrie, 10 februarie 2008, 18 mai 2008, 13 iulie 2008 şi 14 septembire 2008, iar dacă vreţi să ajungeţi şi înapoi de unde aţi plecat, puteţi face asta pe 20 ianuarie 2008, 20 aprilie 2008 şi 24 august 2008.

 

Vacanţa pe patru roţi

 

Ideea „Ozbusului“ îi aparţine omului de afaceri britanic, Mark Creasey, ale cărui investiţii variază de la domeniul imobiliar şi până la restaurări. În diferite perioade ale vieţii sale, el a fost nevoit să locuiască o bună perioadă în Australia şi a încercat în zadar să se întoarcă acasă cu autobuzul, lucru imposibil mai ales din cauza distanţei. „Am încercat să urmez cea mai lentă rută în urmă cu 15 ani, dar am ajuns doar până la graniţa Thailandei. Doar în urmă cu câţiva ani am înţeles că o astfel de călătorie ar fi posibilă şi, într-un moment de nebunie, am decis să îl pregătesc eu“, a povestit britanicul. Din păcate, deşi visează la această călătorie încă de când avea 20 de ani, Creasey riscă să nu îşi vadă visul cu ochii din lipsă de timp. „Sunt victima propriului meu succes, pentru că dintotdeauna mi-am dorit să fac această călătorie, însă nu am cum să lipsesc 12 săptămâni de la serviciu“, a spus cu tristeţe omul de afaceri.

 

Echipaj de vis pentru un voiaj de neuitat

 

Echipajul de pe „Ozbus“ constă în doi şoferi şi un şef de grup, australiana Janelle Connor, care a mărturisit că această slujbă este visul vieţii sale. „Auzisem de această călătorie încă din februarie şi i-am implorat să mă lase să vin cu ei, pentru că nu este ca alte sejururi.

Ştiu că unii sunt îngrijoraţi că vom ajunge şi în Iran, însă, la urma urmei, şi asta face parte din distracţie“, a spus aceasta. Mulţi dintre primii temerari care s-au aventurat în această călătorie îşi iau o pauză în carieră, în timp ce alţii trăiesc o experienţă aproape extremă, iar pentru unul dintre ei, australianul Bill Fisher, călătoria reprezintă o ocazie de a ajunge acasă, după 15 ani petrecuţi în Marea Britanie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS