11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLucky de la Breasta şi-a găsit un cămin la Filiaşi

Lucky de la Breasta şi-a găsit un cămin la Filiaşi

http://www.youtube.com/watch?v=ZEDS6t8Bu1c

\n

Joia trecută, pe 9 ianuarie, Fundaţia Gazeta de Sud şi Asociaţia „Viaţa animalelor“, cu sprijinul adăpostului canin Pod Breasta, au pornit o campanie de conştientizare şi de promovare a adopţiei câinilor din adăpostul de la Breasta. Articolul de deschidere a înregistrat aproximativ 1.000 de like-uri pe Facebook, iar telefoanele de la „Viaţa animalelor“ au început să sune. La celălalt capăt al firului erau oameni care îşi doreau să adopte câini, oameni din Craiova, dar şi de la zeci de kilometri depărtare de Bănie, pentru care lupta nu s-a terminat odată cu Legea „Ionuţ“, care permite eutanasierea câinilor.

Lucky, cel mai norocos câine

Câinele norocos, care până acum era doar un număr într-un registru, are de acum un nume. Cu picioarele tremurânde, timid, dar blând, Lucky a păşit uşor din cuşcă în noua sa casă. De ieri, el a devenit noul membru al familiei Popescu din Filiaşi, care a citit despre adopţie în Gazeta de Sud şi a decis să salveze o viaţă. „Am citit în ziar despre această adopţie a câinilor fără stăpân. Noi suntem mari iubitori de animale, mai avem un teckel şi un dog german şi ne-am gândit că ar fi binevenit şi un Lucky, pe care o să-l iubim, care o să se simtă bine şi o să aibă de toate la noi“, a povestit Maria Popescu. Femeia are 57 de ani şi lucrează în sistemul medical. Ea nu este de acord cu eutanasierea şi crede în soluţiile umane de rezolvare a problemei. „Nu se poate aşa ceva, nu! Nu sunt de acord. Trebuie să se găsească oameni cu suflet care să adopte aceşti câini şi să nu se ia măsuri extreme. Eu sunt cadru medical, lucrez la Spitalul din Filiaşi şi sunt iubitoare de animale. Şi eu, şi soţul meu“, a povestit noua „mamă“ a lui Lucky (Norocosul), pe care l-a salvat, practic, de la moarte. După ce a semnat formularul de adopţie, femeia l-a instalat pe Lucky în noua curte, care i-a devenit loc de joacă.

Opt câini adoptaţi la o zi după anunţarea campaniei

Preşedinta Asociaţiei „Viaţa animalelor“, Aurelia Loacă, datorită căreia a fost posibil drumul lui Lucky la Filiaşi, în noua casă, este sunată zilnic de oameni care vor să adopte câini şi spune că lucrurile merg bine. „Din punctul meu de vedere, este un început bun. Am observat că oamenii vin la adăpost, dar şi eu sunt contactată în fiecare zi pe telefonul mobil, care apare, bineînţeles, la ziar. Oamenii sună din mediul rural, chiar şi de la 70 de kilometri depărtare, sunt interesaţi, le explic care este beneficiul pentru care ei ar putea să vină să adopte un câine din adăpostul public. În primul rând, adopţia este gratuită, nu mai este necesar să meargă să îi înregistreze, câinii sunt deja înregistraţi, sterilizaţi, vaccinaţi şi cu totul în regulă“, a explicat Aurelia Loacă. Totodată, administratorul adăpostului canin de la Breasta, Jean Buzatu, a spus că a doua zi după anunţarea campaniei au fost adoptaţi opt câini, iar în ultimele două zile, încă cinci.
Prin gestul său, doamna Maria Popescu din Filiaşi a demonstrat că mai există şi oameni cu suflet. Cu siguranţă, ea nu este nici prima, nici ultima. De aceea, vă reamintim că, dacă aveţi nelămuriri şi dacă doriţi să adoptaţi un câine, vă stau la dispoziţie numerele de telefon 0744.999.975 (Asociaţia „Viaţa animalelor“) şi 0720.880.484 (Fundaţia Gazeta de Sud). Salvarea acestor câini depinde doar de dumneavoastră! 

Consiliul Local Galaţi cere scutire de taxe pentru adoptatori

Conform cotidianului Viaţa Liberă din Galaţi, consiliul local de acolo va vota, la următoarea şedinţă, un proiect de hotărâre care să reglementeze problema câinilor comunitari şi care să încurajeze adopţia acestora. Proiectul vizează scutirea de la taxa de adopţie (capturare, transport, deparazitare, sterilizare, cipare), dar şi de la taxa de ecarisaj. Scutirea de la taxa de adopţie ar urma să se aplice şi celor care adoptă la distanţă. Proiectul pune în discuţie şi eventuala adopţie de către consiliul local a unui anumit număr de câini, pentru a-i salva de la eutanasiere. „Dacă aleşii noştri locali sunt mai cu mila lui Dumnezeu, există posibilitatea ca printr-o hotărâre de consiliu local să se spună «Da, domnule, ne permitem întreţinerea în adăposturile primăriei a, să spunem, 1.000 de câini». De asta nici nu am trecut mai departe cu eutanasierile, pentru că s-ar putea aleşii locali să şi-i asume, fie de la bugetul local, fie din taxa de ecarisaj. Este o discuţie“, a explicat, pentru Viaţa Liberă, Ionuţ Pucheanu, directorul Ecosal, firmă care are în subordine adăpostul canin din Galaţi. Totodată, la Galaţi se doreşte şi sterilizarea gratuită a câinilor cu stăpân.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS