11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProtest inedit anunțat în parcări împotriva celor care ocupă locurile persoanelor cu dizabilități

Protest inedit anunțat în parcări împotriva celor care ocupă locurile persoanelor cu dizabilități

Un protest inedit va avea loc în parcările de pe raza municipiului Târgu Jiu. Acesta va fi organizat de către persoanele cu dizabilități.

Potrivit lui Robert Gavrilescu, persoană cu dizabilități, din Telești, lipsa locurilor de parcare este o problemă în foarte multe zone. Problema este când există parcări cu locuri destinate persoanelor cu dizabilități. Există conducători auto care parchează pe aceste locuri, cu toate că nu au acest drept. Prin urmare, o persoană cu handicap care are și permis auto nu dispune tot timpul de un loc liber de parcare. Se dorește blocarea unei parcări întregi din municipiul Târgu Jiu prin folosirea de scaune rulante, cârje și alte dispozitive medicale. Persoanele cu dizabilități au început încă de anul trecut o campania care să sensibilizeze participanții la trafic în legătură cu drepturile persoanelor cu dizabilități.

Vor să blocheze o parcare întreagă

Câteva persoane cu dizabilități și-au propus să strângă mai multe scaune rulante și alte obiecte medicale pentru a ocupa cât mai multe locuri de parcare.

„O să ne alegem o perioadă în care să organizăm un astfel de protest. Cel mai bine este ca șoferii care sunt întregi cum se spune să vadă cum este să le fie ocupat locul. De data aceasta de un scaun rulant. Vedem ce reacție vor avea și vedem în ce perioadă. Vrem să realizăm acțiuni care să atragă atenția asupra problemelor cu care ne confruntăm noi, persoanele cu dizabilități. Probabil că astfel vor fi sensibilizați conducătorii auto și cei care nu sunt atenți să spunem vor parca unde trebuie data viitoare. Probabil că efectul va fi mai mare dacă ei se vor afla în situația de a nu avea nici măcar un loc de parcare ”, a declarat Robert Gavrilescu, persoană imobilizată în scaunul rulant și care conduce un vehicul adaptat.

Citește și: Se montează deja indicatoarele rutiere pe Transalpina

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS