13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCine este prizonierul evadat Mohamed Amra?

Cine este prizonierul evadat Mohamed Amra?

Mohamed Amra – prizonierul care a scăpat dintr-o dubă a închisorii în timpul unei ambuscade a unor bărbați înarmați care au ucis doi ofițeri de închisoare și i-au rănit pe alții – se spune că ar avea legături cu o bandă din orașul Marsilia.

Cunoscut sub numele de „Musca”, Amra era dus de la tribunal la o închisoare din orașul Rouen, lângă Paris, marți, când o mașină a lovit duba închisorii într-o cabină de taxare și bărbați înarmați au deschis focul.

Procurorii spun că tânărul de 30 de ani a fost condamnat pentru furt pe 10 mai. De asemenea, bărbatul era inculpat de procurorii din Marsilia pentru o răpire care a dus la moarte.
El era reținut la închisoarea Val de Reuil, lângă Rouen, și ar fi apărut la o instanță din apropiere în legătură cu acele noi acuzații înainte de ambuscadă.

Deținut extrem de periculos

Amra nu a fost un „deținut supravegheat îndeaproape”, a spus procurorul Laura Beccuau, folosind un termen pentru deținuții extrem de periculoși. Cu toate acestea, transportul lui a necesitat încă o „escortă de nivel trei”, ceea ce înseamnă că cinci ofițeri de închisoare călătoreau cu el.

Avocatul său, Hugues Vigier, a spus că Amra a făcut deja o tentativă de evadare în weekend, tăind gratiile celulei sale. Avacatul a spus că este șocat de violența extremă a evadării. „Acest lucru nu corespunde cu impresia pe care am avut-o despre el”, a declarat avocatul.

Vigier a spus că asistentul său s-a întâlnit cu Amra marți dimineață. „O întâlnire scurtă, de aproximativ o oră, era planificată pentru această dimineață și asistentul meu l-a văzut pe Amra și a fost perfect normal. El știa despre transferul [de marți], așa că este posibil să fi spus altora.”, a spus el. Complicii săi păreau să fie pe deplin informați pentru că așteptau la cabina de taxare a autostrăzii.

Mama deținutului este șocată

Mama lui Amra a spus că nu a dat niciun indiciu că va încerca să scape. „Nu vorbește cu mine. E fiul meu, nu-mi vorbește deloc despre nimic.” Ea a spus că a mers să-l viziteze în câteva dintre închisorile în care a fost deținut, dar „nu a dat niciodată nimic. Nu înțeleg”.
Ea a descris că a izbucnit în lacrimi după ce a auzit despre ambuscadă. „Nu-mi vine să cred. Am plâns – eram atât de rău – cum pot fi luate vieți în acest fel?” a spus ea la RTL.

Ea a descris, de asemenea, viața fiului ei în sistemul penitenciar.„A fost mutat periodic. L-au izolat în loc să-l condamne o dată pentru totdeauna”.
El fusese ținut în închisori separate din Marsilia, Paris și Rouen în timpul procesului judiciar împotriva lui pentru furt, care a dus la o pedeapsă de 18 luni de închisoare.

El a avut 13 condamnări anterioare pentru infracțiuni în mare parte minore, inclusiv conducere fără permis, furt și refuz de a opri pentru poliție.

Cu toate acestea, implicarea sa în moartea unui bărbat din Dreux, lângă Rouen, care a fost răpit la Marsilia în acte legate de traficul de droguri sugerează implicarea cu criminali mai serioși.

Violența legată de droguri „explodează” în Franța

Atacul armat care l-a eliberat a avut loc în aceeași zi în care Senatul Franței a publicat un raport în care avertiza că țara este „cufundată” în crime legate de droguri.

Raportul constată o „explozie atât a cererii, cât și a ofertei” în comerțul ilegal cu droguri, avertizând: „Nici o parte a teritoriului național și nicio clasă socială nu este în afara accesului criminalității legate de droguri… traficul de droguri se infiltrează peste tot, cu o exacerbare concomitentă a violenței”. Comerțul cu droguri s-a răspândit în toată țara, făcând incursiuni în zonele rurale și în orașele de dimensiuni medii, se arată în comunicat, potrivit BBC

„Răspândirea criminalității legate de droguri nu este doar rezultatul mafiilor străine. Este și opera unor organizații franceze structurate și periculoase care acționează fără nicio limită fie ea financiară, teritorială sau în exercitarea violenței”, se arată în raport. Ieri, Nicolas Bessone, procurorul pentru regiunea Marsilia, a declarat pentru postul France 2 că bandele de droguri au devenit atât de bogate și puternice încât se infiltrează cu succes în sistemul judiciar din Marsilia, corupând funcționarii publici.

Aproximativ 50 de persoane au fost ucise în cadrul unor împușcături legate de droguri în Marsilia anul trecut.

Citește și: (VIDEO) Sfârșitul erei Lee pentru Singapore

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS