21.7 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024

Stiati ca…?

Exista postasi priceputi la câini? Sau chiar „experti in psihologie canina“, dupa cum se exprima Ananova. Astfel de postasi lucreaza in Germania, unde societatea nationala de posta le ofera lectii speciale si, ca urmare, in zilele premergatoare Craciunului, numarul postasilor muscati de câini a fost cel mai redus din ultimii zece ani. Stirea a avut la baza o declaratie a Sylviei Blesing, de la Deutsche Post, care a afirmat ca si pe viitor postasii vor fi instruiti despre cum „gândesc câinii“.


Cel mai valoros postas s-a dovedit a fi porumbelul? Chiar daca s-au folosit pentru transmiterea scrisorilor si rândunele, in secolul XII, un porumbel-postalion costa mai mult decât un cal arab pursânge.


Despre porumbeii-postas


Se spune ca Noe a trimis un porumbel ca sa vada cât de departe este uscatul. Dupa sapte zile, pasarea s-a intors cu o ramura de maslin in cioc.


In timpul blocadei Angliei initiate de Napoleon, porumbeii erau folositi drept contrabandisti, transportând sub aripile lor pietre pretioase din Anglia in Franta.


La asediul Parisului, in 1871, porumbeii-postas au carat scrisorile celor care cereau ajutor din afara.


In timpul celui de-al doilea razboi mondial au fost „chemati sub arme“ 200.000 de porumbei voiajori, cu ajutorul carora se transmiteau informatii despre situatia frontului.


In orasul Plymouth (Anglia), porumbeii transporta din spital la laboratorul aflat la 3,5 km distanta eprubete cu sânge pentru analize. Fiindca fac acest drum de doua ori mai repede decât automobilele, s-a renuntat la calea motorizata in favoarea zburatoarelor.


Agentia Reuter a folosit porumbei voiajori pentru transmiterea stirilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS