32.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei (f) / CSV Craiova domină voleiul juvenil! Oltencele, campioane naţionale la U13

Volei (f) / CSV Craiova domină voleiul juvenil! Oltencele, campioane naţionale la U13

Micuţele voleibaliste de la CSV Craiova au câștigat din nou campionatul național U13, dominând de o manieră categorică turneul final găzduit chiar de Craiova. Este o performanţă remarcabilă, cu cât în ultimii patru ani au fost câștigate trei titluri naționale!

Sportivele lui Radu Chifu au câștigat finala disputată în Sala „Ion Constantinescu”, scor 3-1 (25-15, 25-11, 11-25, 25-23), în fața celor de la CSM București. Medalia de bronz le-a revenit celor de la CSM Lugoj, după 3-1 (25-18, 21-25, 25-15, 25-16) cu Champions Sibiu.

Pe parcursul competiţiei, oltencele au mai bifat următoarele rezultate: 3-0 cu Victoria Nădlac, 3-1 cu CSM Bucureşti şi 3-0 cu Bega Timişoara (n.r. – în grupă), respectiv 3-0 cu Champions Sibiu (n.r. – semifinale).

CSV Craiova: Ema Florea, Antonia Pupăză, Andra Trandafirescu, Eva Ileana, Rebeca Călin, Iulia Cârpici, Clara Mociofleacă, Rebeca Boangiu-Rusescu, Patricia Crăciun, Eva Vlăduţoiu. Casiana Mitran, Giulia Ciulcu, Raisa Preda și Eva Badea (căpitan echipă). Antrenori: Radu Chifu, Andreea Chifu și Nicolae Negrilă.

Radu Chifu: „A existat o presiune în plus“

Bucuria a fost imensă la finalul ultimului joc. Fetele au primit premiile, au sărbătorit alături de părinţi şi suporteri, iar atmosfera a fost una deosebită şi în afara sălii. Antrenorul Radu Chifu a vorbit cu GdS despre momentele trăite şi a mărturisit că cel mai mult i-a fost teamă ca elevele sale să nu cedeze presiunii.

„Atmosfera a fost extraordinară, ca de fiecare dată. Sala a fost plină, părinţii au fost implicaţi total, iar noi i-am bucurat cu rezultatele. Fetele ştiau, în sinea lor, că sunt favorite şi la acest turneu. De aceea a fost mai complicat, pentru că a existat o presiune în plus. Aceasta s-a simţit din plin, în special în meciul cu CSM Bucureşti. Parcă nu puteam să câştigăm, să încheiem meciul odată. Noi i-am învins tot timpul, chiar şi în meciurile amicale pe care le disputam cu ei. Mi-a fost teamă de propria mea echipă, nu de vreun adversar. Mi-am dorit ca fetele să nu clacheze pe fondul presiunii. A fost petrecere la finalul competiţiei, cu torţe, cu bucurie mare. Din 2021, la U13, avem trei titluri de campioni naţionali şi unul de vicecampioni, ceea ce nu este uşor realizabil“, a spus Radu Chifu.

Citeşte şi: Volei (f) / Suedia, fără nicio şansă în faţa României, la Blaj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS