27.6 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / De două ori aur şi un argint pentru CSU Craiova la Cupa României U17

Lupte / De două ori aur şi un argint pentru CSU Craiova la Cupa României U17

În weekend-ul tocmai încheiat s-a desfăşurat la Călărași Cupa României U17 la lupte. Printre participante s-a regăsit şi clubul CSU Craiova, care a şi obţinut rezultate extraordinare şi care a demonstrat că deţine unii dintre cei mai valoroşi sportivi ai ţării.

Astfel, la finele competiţiei s-au înregistrat trei medalii pentru CSU Craiova, două de aur şi una de argint. Cele mai importante distincţii le-au obţinut David Boicea (categoria 65 kg) şi Florin Mihalcea (categoria 60 kg). Luiza Ghindaru se poate lăuda şi ea cu medalie frumoasă de argint, la categoria 53 kg. De menţionat că toţi sportivii sunt elevi la LPS Petrache Trișcu Craiova şi sunt pregătiţi la club de către Aurel Cimpoeru şi Marius Cimpoeru.

Aurel Cimpoeru: „A fost o competiţie uşoară pentru Mihalcea şi Boicea“

Contactat de GdS, antrenorul sportivilor, Aurel Cimpoeru, a vorbit despre evoluţia elevilor săi. Acesta se aştepta la rezultate bune şi a menţionat că doreşte să pună la punct în perioada următoare toate detaliile pentru Europeanul din iunie.

„Rezultatele la cei doi băieţi erau aşteptate, dar la Luiza a fost o mică surpriză plăcută. Ne gândeam la o clasare în primele cinci, dar a ajuns până în finala mare, pe care a pierdut-o la limită. S-a descurcat excelent şi îmi dă speranţe mari pentru viitor că va putea intra în rândul performerilor craioveni. Atât Mihalcea, cât şi Boicea au câştigat detaşat meciurile. A fost o competiţie uşoară pentru ei. Ei spuneau că li se pare atât de uşor, că adversarii sunt mai slabi. De fapt, munca pe care au depus-o se vede acum, practic culeg roadele. Ei trebuie să se evalueze în turneele internaţionale, nu neapărat aici.

Urmează să plecăm vineri în Moldova, la un nou turneu de calificare la nivelul lor de vârstă. Vom rămâne acolo cu ei încă cinci zile, pentru a ne putea continua pregătirea. Încercăm să punem la punct toate detaliile pentru Campionatul European din 24-30 iunie. Sportivii vor avea o pauză de aproximativ o lună undeva prin august. Avem doar pregătire competiţională de acum înainte şi trebuie să ne orientăm pe turneele la care putem renunţa“, a declarat Aurel Cimpoeru.

Veştile bune se ţin lanţ

Veştile bune au venit din toate părţile, pentru că reuşitele craiovenilor de la Cupa României nu au fost singurele. Răzvan Kovacs a obţinut o medalie importantă la un turneu internaţional, în timp ce Marius Cimpoeru a primit vestea că va putea arbitra la Jocurile Olimpice de la Paris.

„În acest weekend am mai primit o veste bună. Marius Cimpoeru s-a calificat ca arbitru la Jocurile Olimpice. Dacă sportivii nu au reuşit să ajungă la Paris, se pare că Marius ne va reprezenta acolo. Tot duminică, la Tirana, în Albania, a fost un turneu internaţional la care a participat Kovacs şi a câştigat medalia de argint. A fost un weekend cu veşti bune, cu reuşite pe măsură. Acest argint este bun pentru Răzvan, mai ales că a schimbat categoria. A făcut 61 kg, nu 57, care este categoria lui. A avut adversari puternici, iar medalia este una foarte bună“, a adăugat Aurel Cimperu.

Citeşte şi: Volei (f) / CSV Craiova domină voleiul juvenil! Oltencele, campioane naţionale la U13

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS