15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFals politist, retinut de „colegii“ lui de la Crima Organizata

Fals politist, retinut de „colegii“ lui de la Crima Organizata

Dindu-se drept politist de la Crima Organizata, un student la Agronomie a inselat mai multe persoane, de la care a cerut bani pentru a le angaja in politie


Alin Vasile Popa, de 22 de ani, din Craiova, student la Facultatea de Agronomie, a tras pe sfoara mai multe persoane, dindu-se drept politist la Crima Organizata. In perioada noiembrie 2004 – ianuarie 2005, dupa ce, in prealabil, isi „fabricase“ o insigna si mai multe legitimatii, studentul a racolat mai multi craioveni, cu virste intre 20 si 35 de ani, care se aratau interesati sa lucreze in politie si pe care i-a convins ca-i poate ajuta sa-si implineasca visul.


Naivii s-au apucat sa invete pentru un examen inexistent


Prezentindu-se intotdeauna drept politist, ba chiar fluturindu-le pe sub nas celor interesati o legitimatie si o insigna care semanau cu ale politistilor, Popa a convins sase persoane – cinci barbati si o femeie – ca ii poate ajuta sa intre in structurile politiei antidrog. El le-a cerut acestora sume cuprinse intre trei si zece milioane de lei de persoana, spunind ca reprezinta taxa de inscriere la examenul de intrare in politie. Ca sa fie mai convingator, tinarul „politist“ a extras de pe internet mai multe documente despre droguri – circa 80 de pagini -, inminindu-le „viitorilor politisti“ drept material pentru examen. Doi dintre cei sase craioveni fraieriti s-au si apucat sa invete din aceasta „bibliografie“, pentru ca trebuia sa se prezinte la „examen“ in aceasta saptamina. Mai mult decit atit, cei doi i-au dat falsului politist inca 3.500.000 de lei, pentru „protocolul“ cuvenit membrilor comisiei de examinare.


Altor doi li se promisese de citeva saptamini inceperea unei serii de „cursuri de pregatire“. Pentru ca aceste „cursuri“ se tot aminau, unul dintre ei s-a dus la politie sa afle amanunte despre cursurile si examenele pentru intrarea in politie. Asa a aflat ca fusese inselat si platise citeva milioane unui individ, care nici macar nu era politist, ca sa fie inscrie la cursuri si examene inexistente. Cu aceeasi ocazie au aflat si politistii Serviciului de Combaterea Crimei Organizate si Antidrog din cadrul Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Dolj despre faptele falsului politist.


Buzunarul plin cu legitimatii false


Vineri, falsul politist Alin Vasile Popa a fost retinut de adevaratii politisti de la Crima Organizata, condusi de tizul studentului, subcomisarul Mauriciu Popa. Initial, studentul nu a recunoscut nimic. Politistii i-au facut insa o perchezitie domiciliara, ocazie cu care au descoperit dosarele cu copii de pe actele de identitate si de studii pe care credulii i le dadusera sa le depuna pentru „examenul“ de intrare in politie. In fata acestor probe, Alin Vasile Popa a trebuit sa-si recunoasca faptele. Asupra lui, la perchezitia corporala, politistii au gasit mai multe legitimatii false, printre care si unele cu antetele Centrului Judetean de Prevenire si Consiliere Antidrog Dolj si Ministerului Sanatatii, dar si o legitimatie in care se atesta ca lucreaza la Departamentul Marketing al ziarului Editie Speciala de Oltenia. Audiat de adevaratii politisti, tinarul a declarat ca a lucrat o vreme la ziarul respectiv. „Tinarul era diabolic, reusind nu doar sa-i convinga pe altii ca este politist, ci chiar sa le cistige increderea si sa-i faca sa se pregateasca pentru un asa-zis examen de intrare in politie“, a declarat subcomisarul Mauriciu Popa, seful Serviciului de Combaterea Crimei Organizate si Antidrog din cadrul IJP Dolj.


Magistratii Judecatoriei Craiova au emis simbata pe numele lui Alin Vasile Popa un mandat de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile. Cercetat pentru inselaciune, uzurpare de calitati oficiale, port ilegal de insemne si fals material, studentul risca sa-si petreaca urmatorii 15 ani in spatele gratiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS