11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalInventatoarea unui medicament revolutionar - acuzata fara temei de impostura

Inventatoarea unui medicament revolutionar – acuzata fara temei de impostura

De vreo saptamina incoace se tot fac valuri pe seama medicamentului IMUNOMOD inventat de doctorita craioveana Elena Ionascu. Veninul curge din penitele ziaristilor, alimentat de acuzatii fara nici un temei aduse de „elita“ medicala a judetului, in frunte cu Colegiul Medicilor Dolj. Cei mai inversunati adversari ai cercetarilor dr. Ionascu pentru obtinerea unui medicament care ar putea revolutiona tratamentul SIDA si al cancerului s-au dovedit dr. Alexandru Camenita, altfel un neurochirurg capabil, si dr. Doru Dobrescu, radiologul care a ajuns in fruntea Colegiului Medicilor Dolj si crede ca le stie pe toate. Ei bine, nu le stie, pentru ca s-a apucat sa improaste cu noroi mai inainte de a afla cum sta treaba cu IMUNOMOD. Si ar fi putut afla chiar din propria ograda, caci tratamentul a dat roade inclusiv in familiile unora dintre membrii de seama ai Colegiului Medicilor. Pina una-alta, dr. Elena Ionascu, satula de sicanarile colegilor de breasla, a plecat in Italia sa-si breveteze medicamentul-minune, iar noi, romanii, il vom importa pe bani grei pentru ca n-am stiut sa-i apreciem munca.

In urma unor asa-zise sesizari din partea unor bolnavi trasi pe sfoara – sesizari pe care nimeni nu le-a vazut -, dr. Elena Ionascu si medicamentul inventat de ea – IMUNOMOD – au fost subiectele de scandal preferate ale ziaristilor in ultimele zile. Doctorita a fost acuzata de vrajitorie si escrocherie, iar rezultatul cercetarilor ei de ani incoace a fost considerat drept „apa sfintita imbuteliata in sticlute de penicilina“ sau „apa chioara cu urme de antibiotice“. Cei mai inversunati s-au aratat conducatorii Colegiului Medicilor Dolj, acuzele lor fiind insa doar vorbe goale, fara nici o proba impotriva femeii pe care ar fi vrut-o in inchisoare. „Nu se poate admite asa ceva! Cum de sute de inventatori si medici nu au reusit in laboratoare bine dotate, mari cit jumatate din Craiova, sa gaseasca un tratament pentru vindecarea cancerului si se gasi o doctora pensionara sa prepare leacul in laboratorul din spatele bucatariei? Este o impostoare si merita sa ajunga dupa gratii!“, a sustinut dr. Doru Dobrescu, presedintele Colegiului Medicilor Dolj.

Cine este Elena Ionascu

Dr. Elena Ionascu are acum 73 de ani. A fost medic de circa, si inca un medic bun, dupa cum isi amintesc multi dintre pacientii sai. Iar colegii de breasla mai retin despre ea ca umbla pe la casele bolnavilor pe bicicleta si era mereu in cautare de soareci.

„Pasiunea“ pentru rozatoare era, de fapt, o necesitate, caci avea nevoie de cobai pentru a-si testa inventiile. Caci in 1983 a obtinut brevetarea unui «procedeu de obtinere a unui produs cu actiune antiinflamatoare», fapt care dovedeste ca si munca de cercetare „in laboratorul din spatele bucatariei“ poate da roade. Iar produsul brevetat atunci nu era altceva decit un precursor al medicamentului IMUNOMOD, atit de hulit, dar cu rezultate pe care oficialii din Colegiul Medicilor nu vor sa le ia in seama.

Cercetari in laboratoare specializate

Cercetarile ei au continuat si in anii urmatori. Pina in 1994 a reusit sa realizeze IMUNOMOD si sa-i testeze capacitatile extraordinare pe rozatoare. Avind nevoie ca un specialist sa-i interpreteze rezultatele obtinute, l-a contactat pe prof. univ. Nicolae Muresan, un cunoscut cadru didactic al Facultatii de Chimie din Craiova, care avea la activ mai multe brevete privind actiunea unor substante asupra celulelor canceroase. Impreuna au continuat cercetarile in laboratoarele Facultatii de Chimie, apoi au efectuat teste pe cobai in biobaza Facultatii de Medicina. Probabil acestea sint laboratoarele „din spatele bucatariei“ la care facea referire dr. Doru Dobrescu. „Am ajutat-o sa purifice substanta si sa interpreteze stiintific rezultatele obtinute prin tratamentul cu aceasta substanta“, a precizat prof. univ. Nicolae Muresan.

Un proces nefinalizat

Pentru ca nu avea banii necesari pentru brevetarea medicamentului IMUNOMOD – „pulbere medicamentoasa imunomodulatoare, procedeu de obtinere a acesteia si metodele de tratament al bolilor cu deficiente imunitare“, dr. Elena Ionascu a incheiat un contract de cesiune cu SC ROMUNIVERSOL Satu Mare, prin care firma se obliga sa achite toate taxele privind brevetarea si fabricarea medicamentului, iar doctorita raminea autoarea brevetului si obtinea 10% din profitul realizat din vinzarea medicamentului. Patronul societatii ROMUNIVERSOL era ing. Roman Muresan, fratele profesorului universitar craiovean Nicolae Muresan, care o ajutase pe doctorita la elaborarea formei finale a medicamentului.

Doar ca brevetarea nu a fost obtinuta nici pina in anul 2000, cele doua cereri succesive de brevet fiind respinse pentru ca la dosar nu fusesera depuse toate documentele necesare. Banuind ca firma din Satu Mare tergiverseaza voit brevetarea ca sa-i fure inventia, dr. Elena Ionascu i-a chemat in fata instantei pe cei doi frati Muresan, solicitind rezolutiunea contractului de cesiune. Tribunalul Dolj si Curtea de Apel Craiova i-au dat cistig de cauza pe fond si in apel, recursul fiind acum pe rolul Curtii Supreme de Justitie.

Medicamentul a fost testat pe voluntari

In perioada demersurilor pentru brevetare, dr. Elena Ionascu a produs in cantitati mici medicamentul IMUNOMOD pentru a-l testa pe oameni. Ea a fost prima care l-a testat, reusind sa scape astfel de o artrita reumatoida. A urmat sotul ei, Corneliu Ionascu, ce s-a vindecat de cancer pulmonar. Vazind ca da rezultate, a continuat tratarea cu IMUNOMOD a unor bolnavi care s-au oferit voluntar.

De mentionat ar fi cazul lui Cristian Mitrica, din Craiova, acum in virsta de 17 ani, care suferea de o pericardita exudativa recidivanta si colagenoza in forma neincadrabila. Internat in Spitalul Clinic nr.1 Craiova, apoi de mai multe ori la Spitalul Fundeni, copilul n-a scapat de suferinta. „Ii cadea parul, nu avea putere in picioare nici sa mearga pina la toaleta si era foarte umflat, ca nici nu-i venea sa iasa din casa pentru ca isi bateau copiii joc de el“, a declarat Mariana Mitrica, mama baiatului. Copilul a urmat tratamentul cu IMUNOMOD – produsul fiind oferit in mod gratuit de dr. Ionascu – in paralel cu citostaticele recomandate de medici. Dupa o vreme, vazind ca IMUNOMOD da rezultate spectaculoase, a renuntat la citostatice. Acum, Cristian este un adolescent sanatos, care isi aminteste cu groaza de boala pe care avut-o.

Dar Cristian Mitrica nu este un caz singular. Asaltata de bolnavi din toata tara care auzisera de IMUNOMOD, dar si presata de Institutul „Ioan Cantacuzino“ din Bucuresti – care-i cerea pentru brevetarea medicamentului rezultatele obtinute pe subiecti umani -, dr. Elena Ionascu a tratat cu succes sute de bolnavi din toata tara, suferinzi de scleroza in placi, poliartrita, psoriazis, pemfigus, cancer, chiar SIDA etc.

„Asa sintem noi, din invidie dam cu piciorul si aruncam cu noroi in realizarile altora“

Pentru Colegiul Medicilor Dolj, rezultatele tratamentelor – posibil de verificat, pentru ca dr. Elena Ionascu avea cite un dosar pentru fiecare bolnav tratat – n-au insemnat nimic. A fost mai usor ca – pe baza unor „sesizari“ misterioase – sa o acuze pe dr. Ionascu de „vrajitorie“. Dar nimeni nu s-a obosit sa-i asculte pe oamenii care cunosteau efectele IMUNOMOD, mai ales ca printre ei se aflau profesori universitari, farmacisti si chiar… medici.

Unul dintre cei care poate spune multe despre IMUNOMOD este dr. Daniel Aninoiu, cunoscut medic stomatolog craiovean care este si… membru al Consiliului Colegiului Medicilor Dolj:

„Dupa tratamentul cu IMUNOMOD, soacra mea – care suferea de artrita, obezitate si hipertensiune – a scapat de edeme si a ajuns la o tensiune de 12,5-13. Nu spun povesti, am vazut la mine in casa ce rezultate da acest medicament si stiu persoane care s-au vindecat de SIDA pe aceasta cale. Chiar si sefa Clinicii de Dermatologie din Bucuresti m-a rugat s-o pun in legatura cu dr. Ionascu, pentru ca stia despre rezultatele spectaculoase ale acestui medicament mai ales in vindecarea psoriazisului“. Despre „cercetarile“ efectuate de Colegiul Medicilor Dolj, dr. Daniel Aninoiu a precizat: „Colegiul Medicilor nici nu a vrut sa se uite pe rezultatele de laborator obtinute in urma tratamentului administrat de dr. Ionascu. Am incercat sa le explic, dar nimeni nu m-a ascultat. Asa sintem noi, din invidie dam cu piciorul si aruncam cu noroi in realizarile altora“.

„In nici un caz nu este o vrajitoare, ci un adevarat om de stiinta“

Fiindu-i adversar in procesul privind cesiunea cererii de brevet, ar fi fost de asteptat ca prof. univ. Nicolae Muresan de la Facultatea de Chimie din Craiova sa incerce sa o discrediteze pe dr. Elena Ionascu. Profesorul Muresan are insa doar cuvinte de lauda la adresa creatoarei IMUNOMOD: „Substanta inventata de Elena Ionascu nu este un panaceu universal, dar da rezultate spectaculoase in anumite afectiuni, in special in cele autoimune. Substanta a trecut testul de toxicitate la Institutul «Ioan Cantacuzino» din Bucuresti, dovedindu-se ca nu este toxica pentru pacienti. Elena Ionascu este o femeie deosebita, foarte inteligenta, cunoscatoare a mai multor limbi straine. In nici un caz nu este o vrajitoare, ci un adevarat om de stiinta“. Dar pe prof. univ. Nicolae Muresan nimeni din conducerea Colegiului Medicilor Dolj nu l-a intrebat ce este IMUNOMOD, el fiind, poate, cel mai in masura sa dea relatii despre contestatul produs.

Nici unii farmacisti craioveni nu sint straini de rezultatele IMUNOMOD, la nevoie avind incredere sa apeleze la acest medicament inca neomologat. „Eu am vazut rezultatele acestui medicament. A fost exceptional in tratarea Parkinson-ului, tremurul specific bolii disparind complet. Mi se pare total deplasat sa dai cu piatra si sa aduci acuzatii doctoritei Ionascu fara nici un temei, fara sa te bazezi pe o analiza a medicamentului IMUNOMOD. Dar asa sintem noi, romanii, nu-i sprijinim pe cei care realizeaza ceva valoros, in schimb sprijinim impostura. E pacat, mare pacat…“, sustine farmacista Elena Popescu.

„Colegiul Medicilor Dolj ar face bine sa se lase de acuzatii nefondate“

In zelul lor de a o pune la zid pe dr. Ionascu, reprezentantii Colegiului Medicilor Dolj au acuzat-o – in baza Legii 74/1995 – de practicarea ilegala a medicinei, deoarece dupa pensionare nu a solicitat eliberarea autorizatiei de libera practica. Dovedind promptitudine, Politia Municipiului Craiova a efectuat cercetarile in acest caz, trimitind dosarul Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova cu propunerea de neincepere a urmaririi penale. „Legea spune foarte clar ca se sanctioneaza penal persoana care exercita profesia de medic fara a avea aceasta calitate. Ori Elena Ionascu avea aceasta calitate, caci diploma de medic nu i-a luat-o nimeni, iar lipsa autorizatiei de libera practica este o problema administrativa, nicidecum penala. N-am fost sesizati de Colegiul Medicilor Dolj privind fapta de inselaciune. Dupa intreaga tevatura din presa, noi vom verifica totusi si aspectele vizind inselaciunea, dar nu exista pina acum nici o plingere oficiala in acest sens. Colegiul Medicilor Dolj ar face bine sa se lase de acuzatii nefondate si sa ancheteze cazurile sesizate de noi, in care este vorba de pacienti decedati din neglijenta medicilor, caci sint cazuri in care rezultatul anchetelor lor este asteptat de politie de mai bine de un an“, a mentionat col. Alexandru Dananaie, comandantul Politiei Municipiului Craiova.

Ciao, IMUNOMOD!

Dr. Doru Dobrescu a lansat de curind o noua „perla“, legata de refolosirea sticlutelor de IMUNOMOD, fie ele si sterilizate: „Sterilizarea se poate face numai in conditii speciale, cu aparatura performanta, pe care dr. Ionascu nu o are. E de ajuns ca un singur bolnav de SIDA sa bage acul seringii in acea sticla. Cum mai ramine putin lichid in ea dupa returnare, este lesne de imaginat ce s-a putut intimpla. Microbul s-a imprastiat foarte rapid si este posibil ca in acest moment foarte multi sa fi contactat cumplita boala. Nu dorim sa cream panica printre oameni, dar recomandam celor care au utilizat acest produs sa-si efectueze analizele si sa se informeze cu privire la modul de contractare a SIDA“.

Primul care ar trebui sa se informeze cu privire la modul de contractare a SIDA este dr. Doru Dobrescu, pina una-alta presedinte al Colegiului Medicilor Dolj. Caci pina si un student la medicina i-ar putea spune ca acul seringii se infige intii in dopul flaconului si apoi in fundul bolnavului – si nu invers, ca sa se poata transmite microbul. Ca sa nu mai spunem ca seringile sint, de vreo citiva ani incoace, de unica folosinta.

Cit despre dr. Elena Ionascu, in acest moment se afla in Italia, unde a inceput procedurile de brevetare si omologare a medicamentului, cu sprijinul autoritatilor italiene. Peste putina vreme, medicamentul IMUNOMOD ar putea iesi pe piata, iar romanii il vor putea cumpara numai din strainatate, pe bani grei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS