15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCV-ul video, o nouă tendinţă la angajare

CV-ul video, o nouă tendinţă la angajare

Persoanele care visează la o slujbă cu greutate şi care încearcă să-şi îmbunătăţească în permanenţă CV-ul pot renunţa la foaia de hârtie prin care-şi anunţau până acum experienţa şi studiile. În vogă este CV-ul în format video.

 

Chiar dacă pe plan internaţional are succes de câţiva ani buni, pe piaţa recrutărilor on line din România, CV-ul în format video a fost lansat de puţin timp. Acest tip de CV constă într-un filmuleţ în care candidatul se prezintă, vorbeşte despre experienţa, pregătirea, interesele şi aşteptările sale.

Potrivit specialiştilor în resurse umane, CV-ul video are numai avantaje, angajatorii reuşind să-şi dea seama încă din acest stadiu, fără a mai fi nevoie de un prim interviu, dacă acel candidat este sau nu persoana potrivită pentru locul de muncă scos la concurs. „Crearea unui CV video oferă potenţialilor angajatori sau factorilor de decizie o perspectivă asupra personalităţii, intereselor, scopurilor şi caracteristicilor dumneavoastră, care sunt importante în alegerea candidatului potrivit“, precizează specialiştii în resurse umane de la www.cvtips.com. Aceştia precizează că CV-ul respectiv permite candidaţilor să-şi prezinte „abilităţile transferabile“ (comunicare, lucru în echipă, leadership etc.) care, în mod normal, nu ar apărea într-un CV standard. Afirmaţia este susţinută şi de alţi specialişti. „Un CV video poate arăta în 60 de secunde felul în care vorbiţi sau vă exprimaţi – mai ales dacă acest lucru e important pentru viitoarea poziţie. Personalitatea, motivaţia de a lucra şi profesionalismul dumneavoastră se pot vedea cu usurinţă într-un video CV bun“, notează www.bestjobs.ro. În acest mod veţi reuşi să atrageţi atenţia mult mai repede asupra dumneavoastră.

 

Cum vă creaţi un CV video bun?

 

Potrivit specialiştilor, tot ce trebuie să faceţi pentru a avea propriul CV video este să luaţi o cameră video, dacă aveţi una digitală, sau să împrumutaţi una (puteţi folosi chiar şi un webcam, un aparat foto sau chiar un telefon mobil, dacă face înregistrări video bune), să vă îmbrăcaţi frumos şi să vă imaginaţi că sunteţi la un interviu pentru obţinerea unui loc de muncă. „Vorbiţi cu naturaleţe, aşa cum aţi face dacă aţi fi faţă în faţă cu persoana căreia vă adresaţi. Trebuie să aveţi mereu în minte o persoană ca să nu aveţi o privire rece, să fiţi coerent, concis şi interesat“, precizează www.121.ro.

Mai mult decât atât, nu uitaţi să zâmbiţi. Într-un CV video bun trebuie să vorbiţi clar, fără emfază, să vă uitaţi în cameră (pentru a mima contactul vizual), prezentarea să fie scurtă (maximum patru minute) şi să aibă trimiteri la mai multe informaţii.

Sfatul general este să vă prezentaţi ca un profesionist şi să vă creaţi o imagine pozitivă, de preferinţă vorbind liber, fără a lăsa impresia că spuneţi o poezie.

Odată filmat, CV-ul trebuie uploadat pe site-ul dorit – fie el site de recrutare on line sau site-ul firmei angajatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII