22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriProfit din diminuarea poluarii

Profit din diminuarea poluarii

In conditiile in care piata materialelor plastice este in continua expansiune, craiovenii care vor sa demareze o afacere cu perspective pot invata, potrivit specialistilor, sa devina „regii“ deseurilor din plastic.


O data cu integrarea României in Uniunea Europeana concurenta va creste simtitor intre agentii economici, fie ei mici sau mari.


Craiovenii care vor profit trebuie sa aleaga cu grija domeniul de activitate in care urmeaza sa-si investeasca banii.


Unul din domeniile in care pe piata craioveana nu exista deocamdata concurenta este reciclarea deseurilor. Pentru a dezvolta o astfel de afacere este nevoie, in primul rând, in investitii in echipamente si instalatii pentru reciclarea deseurilor – prese de balotat, tocatoare, prescontainere, mori de macinat deseuri, perforatoare PET. Informatii despre firmele care comercializeaza astfel de echipamente pentru reciclarea deseurilor se gasesc pe site-urile www.ghidafaceri.ro si www.reciclare-deseuri.ro.


PET-urile, motorul afacerii


Pentru a avea succes in aceasta afacere este insa nevoie sa extindeti domeniul de activitate si, pe lânga reciclarea efectiva a deseurilor, sa prestati si activitatea de colectare a acestora. Potrivit specialistilor, punctele de colectare trebuie amplasate in locatii in care se genereaza deseuri.


In plus, ca in orice afacere, va puteti specializa pe anumite domenii de activitate. Potrivit site-ului www.iafaceri.ro, o afacere cu potential urias este colectarea si reciclarea deseurilor din plastic, fie ele reziduurile fabricilor care produc obiecte si ambalaje din plastic sau chiar banalele sticle din plastic pentru bauturi (PET-uri) strânse de la populatie. Perspectiva deosebita a activitatii este conferita de faptul ca productia de ambalaje, obiecte si materiale din plastic este intr-o crestere continua de la un an la altul si astfel si volumul deseurilor creste proportional. Un argument important in acest sens este aparitia, in ultimii ani, a tot ai multor sortimente de vin si de bere ambalate in PET-uri. Perspectiva unei astfel de afaceri este sustinuta si de faptul ca, din zecile de milioane de PET-uri cumparate lunar de români, doar o parte sunt recuperate pentru a fi reciclate (acum patru ani, din cele aproximativ 70 de milioane de PET-uri cumparate lunar, doar 5% erau recuperate pentru a fi reciclate).


Afacere din colectarea gunoiului


In cazul in care nu va permiteti sa investiti atât in colectarea, cât si in reciclarea deseurilor, va puteti concentra, de exemplu, pe colectarea gunoiului de la domiciliul anumitor abonati si va puteti asocia cu firmele de reciclare specializate (reciclarea metalului, reciclarea materialului plastic, reciclarea hârtiei si materialelor textile, reciclarea deseurilor menajere de natura animala si menajera).


In acest caz, pentru pentru a obtine profit din reciclare, pe lânga masinile speciale de colectare, trebuie sa investiti in cosuri si pungi speciale pentru diferitele tipuri de deseuri: metale, material plastic, sticla, hârtie, textile, produse alimentare. Colectarea se face zilnic cu masini speciale de angajatii firmei.


Proiect de incinerator de deseuri periculoase


Firma UTI International Italia, filiala Bucuresti, a depus spre aprobare la Primaria Craiova un contract de asociere pentru realizarea unui incinerator de deseuri periculoase si de materiale sanitare, precum si a unui uscator de namoluri. Daca va fi aprobat, Consiliul Local Craiova va pune la bataie trei hectare de teren in Valea Sarpelui, iar firma UTI vine cu restul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS