15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei ofiţeri de penitenciar, ucişi de un comando care a ajutat un deţinut să evadeze, în Franţa

Trei ofiţeri de penitenciar, ucişi de un comando care a ajutat un deţinut să evadeze, în Franţa

Trei ofiţeri ai Administraţiei penitenciare din franţa au fost ucişi, iar alţi doi au fost răniţi marţi dimineaţă, în Eure (nord), în timpul unui atac armat asupra unei dube care transporta un deținut între Rouen și Evreux, în nord-vestul Franței. Atacul a avut loc la Incarville, către ora locală 11.00 (12.00, ora României), potrivit unor surse din poliţie, iar un vehicul care a fugit la de la faţa locului era căutat, relatează Le Figaro.

„Trei ofițeri ai serviciului penitenciarelor au murit în urma unui schimb de focuri”, când o dubă care transporta un deținut a fost atacată, în jurul orei 11.00, la stația de taxare Incarville, în departamentul Eure, a anunțat marți poliția franceză.

Atacul a fost comis de un grup de mai mulți indivizi care au folosit două vehicule. Atacatorii au reuşit să îl elibereze pe deţinut, acesta fiind în prezent evadat.

Deţinutul evadat, căutat de sute de jandarmi

Deţinutul evadat se numeşte Mohammed Amra, are 30 de ani şi este originar din Rouen. A fost condamnat pentru furt, este judecat pentru tentativă de omor şi conduce o rețea de trafic de droguri.

Peste 200 de jandarmi au fost mobilizați, în principal din Eure, dar și din departamentele învecinate, pentru prinderea prizonierului evadat și a tovarășilor săi. Cei mai mulți provin din unitățile departamentale de jandarmerie și de siguranță rutieră. Un elicopter și unități specializate, inclusiv GIGN, asigură întăriri.

Una dintre maşini, marca Audi A5, albă, a fost descoperită incendiată în comuna Vatteville. A doua maşină, marca BMW seria 5 a fugit către Louviers, în Evreux.

Incidentul a atras reacții de la vârful statului, inclusiv din partea președintelui francez Emmanuel Macron.

„Atacul din această dimineață, care a costat viața unor ofițeri de penitenciare, este un șoc pentru noi toți. Țara este alături de familii, de cei răniți și de colegii lor. Vom fi de neînduplecat”, a declarat șeful statului pe X.

Citeşte şi: Premieră națională în Gorj: A început montarea marcajelor turistice vizibile și pe timp de noapte

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS