13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAmbasada Elveției, partener la Târgu Jiu într-un proiect privind siguranța online

Ambasada Elveției, partener la Târgu Jiu într-un proiect privind siguranța online

Polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Gorj, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Gorj, vor organiza pe 16 mai, începând cu ora 17.00, o activitate informativ-preventivă referitoare la siguranța în mediul online și prevenirea criminalității informatice.

În cadrul acestei sesiuni se vor prezenta moduri de operare folosite de infractori pentru a obține foloase necuvenite, prin exploatarea de vulnerabilități de natură umană și tehnică. Obiectivul principal este conștientizarea elevilor, părinților și profesorilor prezenți la activitate, cu privire la adoptarea unei conduite corecte, precum și construirea unei rutine de securitate în mediul online.

Acțiunea va include prezentări și discuții susținute de specialiști din domeniul securității, în general, și al securității cibernetice, în special, cu accent pe identificarea și prevenirea amenințărilor, protejarea datelor personale și promovarea comportamentului responsabil în mediul online.

În acest sens, reprezentanților Poliției li se vor alătura specialiști din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale, Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Asociației Române a Băncilor (ARB), Asociației de Securitate Cibernetică pentru Cloud și Universității din Craiova, care vor oferi informații relevante privind cele mai recente tendințe în materie de infracționalitate cibernetică și vor împărtăși sfaturi practice pentru publicul prezent.

Activitatea este susținută de Ambasada Elveției în România și de Centrul de Training Swiss Webbacademy.

Citeşte şi: Un panou publicitar uriaș, doborât de vânt în parcare unei benzinării, a omorât 12 oameni și a rănit 60

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS