31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiceul Tehnologic Auto Craiova, „adoptat“ într-un proiect naţional

Liceul Tehnologic Auto Craiova, „adoptat“ într-un proiect naţional

http://www.youtube.com/watch?v=J6oO-_ZbYw4

Liceul Tehnologic Auto Craiova a găzduit ieri întâlnirea participanţilor la programul naţional „Adoptă un liceu“. Lansat în urmă cu doi ani, programul îşi propune să îmbunătăţească performanţele şcolare, în special în liceele tehnologice. „Este o mare onoare pentru noi că am fost aleşi să facem parte din acest proiect, deoarece avem posibilitatea de a spori pregătirea elevilor prin implicarea a patru ONG-uri din Bucureşti, dar şi a multor firme din Craiova“, a declarat Viorica Cârstea, responsabil comisie metodică în cadrul Liceului Tehnologic Auto.
La eveniment au participat reprezentanţi ai ISJ Dolj, a mediului de afaceri, precum şi ONG-urile iniţiatoare ale proiectului. „Ne aflăm la Craiova pentru lansarea proiectului «Adoptă un liceu». Este un moment foarte special pentru noi, de care suntem foarte mândri, pentru că se află la acest eveniment aproape 30 de persoane, majoritatea sunt profesori, sunt şi reprezentanţi ai inspectoratului, dar, şi mai important, ai mediului de afaceri, care vor să sprijine acest liceu pentru a obţine performanţe mai bune, pentru a avea rezultate nu numai la învăţământ, ci şi în ceea ce priveşte reducerea absenteismului – o problemă la nivel naţional – şi, nu în ultimul rând, motivarea elevilor pentru a fi prezenţi la şcoală“, a declarat Simona David, coordonatoarea proiectului „Adoptă un liceu”.
Proiectul „Adoptă un liceu“ a început în urmă cu doi ani cu cinci licee din Sibiu, Braşov, Câmpulung şi Bucureşti. Rezultatele au fost spectaculoase – în unele cazuri promovabilitatea la bacalaureat a crescut de la 2% la 40%. „Din partea elevilor a scăzut, cel puţin în liceul din Bucureşti, numărul cazurilor de violenţă. Aveau foarte multe intervenţii în acest sens şi, la aproximativ nouă luni de la începerea proiectului, a scăzut violenţa la zero. Au fost multe situaţii în care copiii au renunţat la consumul de droguri, au fost situaţii în care au cerut să se constituie grupuri pentru a face meditaţii în vederea examenului de bacalaureat. În liceele în care am lucrat, creşterea promovabilităţii a fost şi de 300%“, a precizat Anamaria Alexandru, una dintre componentele echipei de proiect.
În urma întâlnirii de ieri, au fost stabilite măsuri de colaborare între liceu şi firmele interesate. Proiectul se va derula pe parcursul a trei ani, iar la final urmează ca Liceul Tehnologic Auto să devină model pentru alte instituţii de învăţământ din zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS