20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord ar putea produce la Craiova microbuzul Transit

Ford ar putea produce la Craiova microbuzul Transit

Producţia microbuzelor Ford Transit la fabrica din Marea Britanie ar putea fi oprită din 2010 din cauza competiţiei cu celelalte uzine deţinute de companie în România şi Turcia, potrivit publicaţiei britanice Times Online, citate de NewsIn.

Ford a demarat recent o competiţie între fabricile pe care le deţine în Europa pentru producerea noului Ford Transit începând cu 2010. În această competiţie, uzina din Southampton, actualul producător, se va confrunta cu diviziile din România şi Turcia, care au costuri mai reduse. Un reprezentant al Ford a declarat că nu s-a luat nici o decizie legată de viitorul fabricii, aceasta fiind dificil de luat şi din cauza faptului că se are în vedere producţia unei game variate de modele Transit.

Într-o notă internă a fabricii, aparută în ziarul local, The Southern Daily Echo, se arată că Ford „a găsit o serie de factori de natură economică şi operaţională care ar putea împiedica atingerea volumului necesar de investiţii pentru a se continua desfăşurarea activităţii la nivelul actual“. „Fabrica din Southampton a atins un moment critic din istoria sa şi fiecare trebuie să facă tot posibilul pentru a-i asigura viitorul, altfel Transit va fi construit în altă parte“, a spus, în nota internă managerul Martin Chapman.

Ford este prezent pe piaţa românească din acest an, preluând fosta uzină Daewoo de la Craiova, la care a anunţat că va produce din 2009 modelul Transit Connect.

 

Angajaţii, la cursuri de pregătire în Germania

 

Reprezentanţii a trei firme nemţeşti, furnizoare de componente şi servicii pentru compania Ford, au discutat recent cu autorităţile locale din Dolj despre oportunităţile pe care judeţul le oferă pentru piaţa muncii. Este vorba despre ACS Automotive Customer Service, Precon Apt Management Service şi Montaplast GmbH. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, firmele germane sunt interesate să recruteze şi să instruiască personal pentru compania americană, care va începe anul viitor producţia de automobile la Craiova. „Reprezentanţii acestor companii au spus că se vor ocupa de pregătirea personalului Ford. Nu au venit la noi să ne întrebe de terenuri sau de spaţii comerciale, nu ne-au cerut nimic. Pur şi simplu, au vrut doar o discuţie, să vadă care este atitudinea noastră faţă de piaţa muncii, de Ford, de ce o să se întâmple în zonă“, a declarat Prioteasa.

Prima firmă, ACS Automotive Customer Service, oferă o gamă largă de servicii, printre care şi service pentru autovehicule. Cea de-a doua, Precon Apt Management Service, este o societate care se ocupă cu recrutarea şi instruirea de personal. Opţiunea americanilor de la Ford pentru o firmă de recrutare este explicabilă, având în vedere că în următorii patru ani compania producătoare de automobile va angaja aproximativ 6.000 de oameni. Montaplast GmbH se ocupă cu realizarea componentelor din plastic atât pentru interiorul, cât şi pentru exteriorul maşinii. Firmele nemţeşti vor instrui şi personalul Ford existent în fabrica de la Craiova. „Au afirmat că vor prelua în Germania de la maistru în sus, angajaţi ai companiei, pentru a-i pregăti în stagii de câte şase luni. Se pare că aceasta este o tradiţie la Ford“, a mai spus Ion Prioteasa. Şi Ovidiu Cioroianu, liderul sindical de la Ford Craiova, a fost informat despre acest program. „Se vor face cursuri de formare profesională atât în Germania, cât şi la Craiova. Deocamdată, nu ştim mai multe amănunte“, a afirmat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII