10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Charlie Chaplin, aproape sa-si piarda identitatea


Ce se intâmpla atunci când realizezi ca ai o zi foarte proasta, iar oamenii aproape ca nu te recunosc? Esti la un pas de a-ti pierde identitatea. Acest lucru i s-a intâmplat celebrului star din cinematografie Charlie Chaplin. Intr-un concurs organizat pentru identificarea unui actor care avea sa imite cel mai bine cunoscutul sau personaj, Micul Vagabond, Chaplin s-a clasat mult in spatele câstigatorului. Se pare ca respectivul concurs, organizat in San Francisco, a fost câstigat chiar de fratele artistului, Sydney, in timp ce el nu a ajuns nici macar in finala. In schimb, intr-un alt concurs de acest gen, desfasurat in Cleveland, cel mai bun in rolul Micului Vagabond a fost un tânar comediant pe nume Bob Hope.


Personajul Micul Vagabond a fost inspirat de saracia in care Chaplin si-a trait copilaria, in Londra. Parintii sai au divortat când actorul avea o vârsta frageda. Mama lui a fost nevoita sa ii creasca in saracie pe el si pe fratele sau vitreg, Sydney. In perioadele in care femeia era internata in spital, din cauza problemelor de sanatate, copiii erau trimisi la institutii de caritate londoneze, cunoscute in acea perioada pentru faptul ca exploatau forta de munca infantila. Dar la vârsta de noua ani, Charlie a avut sansa de a pleca in turneu alaturi de o trupa de teatru, unde l-a cunoscut pe amuzantul sau conational, Stan Laurel. Din acel moment, micul Charlie nu a mai privit inapoi.


Lansarea artistului in industria cinematografiei nu a fost rasunatoare. Dar cariera sa avea sa cunoasca o evolutie extrem de rapida o data cu crearea personajului Micul Vagabond, in 1914. Pe masura ce popularitatea acestuia lua amploare, Chaplin a inceput sa experimenteze si alte aspecte ale cinematografiei, cum ar fi rolul de scenarist sau de regizor. Ultimul film cu Micul Vagabond a fost lansat in 1932, iar ultimul film in care a jucat Chaplin a fost „A Countess in Hong Kong“, din 1967, unde a interpretat rolul unui portar. Din distributia acestui film au facut parte Sophia Loren si Marlon Brando. La acel moment, Chaplin avea 78 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS