10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinImbracati-va mobila cu huse

Imbracati-va mobila cu huse

Ideea imbracarii mobilei dateaza de peste un secol si se dovedeste a fi foarte practica, atât pentru a apara mobila, cât si pentru a conferi spatiului un aspect mai teatral. Daca imaginea din trecut a huselor este prafuita, astazi ni se ofera o varietate extraordinara de huse, din materiale cu modele si culori deosebite. Materialele folosite pentru huse sunt usor de inlocuit si de intretinut, iar avantajul este acela ca va face mobila ca noua.


Puteti gasi in fiecare camera o mobila pe care sa puneti o husa: in sufragerie – pe scaune, asortând husa cu draperia, in dormitor – pe pat, asortând-o cu pernele, in camera copiilor – pe cutia in care isi tin jucariile, asortând husa cu perdeaua. Chiar si in baie puteti folosi o husa pe cosul de rufe sau pe masina de spalat.


Husele pot fi folosite pentru toate obiectele de mobilier. Pentru fotolii si sofa puteti gasi huse gata facute de diferite forme si culori. Puteti insa sa va lasati libera imaginatia si sa le confectionati dumneavoastra. Ceea ce trebuie sa faceti este sa alegeti un material placut, care sa se potriveasca cu stilul mobilei, al perdelelor si cu culoarea in care sunt vopsiti peretii. Luati masura canapelei si fotoliilor si apucati-va de treaba. Puteti de asemenea sa realizati huse pentru scaune si masute. Daca aveti perne pe sofa, imbracati-le in acelasi material.


Alegeti un material la moda care sa fie primitor pentru toti membrii familiei. Daca aveti o casa de vacanta, puteti sa folositi husele când nu stati in ea, pentru a proteja mobila de umezeala. De asemenea, puteti folosi huse si pentru scaunele de rafie de pe terasa, pentru a le face mai interesante.


Husele trebuie asortate cu stilul mobilierului


Culorile cele mai indicate pentru huse sunt kaki, bleu marin, trandafiriu, crem sau materiale imprimate cu flori, peisaje, reproduceri dupa tablouri. Pentru camera copilului, alegeti huse care sa il atraga cu imprimeuri cu clopotei, martieni, mingi, baloane, copaci, stele, ingerasi. In functie de eveniment, puteti schimba husele pe care le folositi.


Husele trebuie in mod obligatoriu asortate cu stilul casei dumneavoastra: clasic, modern, formal, traditional sau country. Intr-un dormitor romantic este foarte potrivit sa puneti niste huse roz cu inimioare rosii. Intr-o casa mobilata in stil clasic, puteti opta pentru huse de culoare crem, dintr-un material matasos. Stilul modern, sic se potriveste cu huse din material mai rigid, imprimate cu modele. Daca dispuneti de un spatiu hi-fi, puteti folosi huse cu modele cubice si sa realizati o husa pentru televizor.


Daca nu doriti sa puneti huse in intreaga casa, puteti sa creati un spatiu cozy dintr-un scaun imbracat in husa, asezat lânga o masuta. Un sfat de care trebuie sa tineti cont este acela de a nu incarca foarte tare casa cu huse. Acestea trebuie folosite ca pe un instrument practic sau pentru a crea un spatiu neasteptat, insa nu trebuie sa exagerati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS