10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDuel pentru primul loc

Duel pentru primul loc

Unul dintre cele mai interesante meciuri ale etapei a treia a fazei grupelor se va disputa astazi, de la ora 22.00, la Frankfurt, in cadrul Grupei C. Adversare pe „Commerzbank Arena“ vor fi Argentina si Olanda, doua dintre echipele care au avut o prestatie remarcabila la Mondialul din Germania si care, de altfel, au si câstigat maximum de puncte din doua meciuri disputate.


Sud-americanii au un moral excelent dupa victoria categorica obtinuta in fata Serbiei (6-0) si dupa laudele primite din partea presei internationale, care i-a propulsat, cel putin pentru câteva zile, in pole position pentru câstigarea titlului. De partea cealalta, Olanda va veni la Frankfurt cu ideea de a câstiga, selectionerul Marco van Basten anuntând inca de la preluarea echipei ca victoria este singurul obiectiv, indiferent de meci si de adversar. De altfel, un rezultat de egalitate nu i-ar ajuta pe batavi pentru a termina pe primul loc in grupa, Argentina fiind favorizata de golaveraj. Câstigatoarea Grupei C va infrunta in optimi ocupanta pozitiei secunde in Grupa D, cel mai probabil Mexic, un adversar mai comod decât Portugalia, care are sanse mari sa termine prima. La sud-americani nu va putea evolua mijlocasul Luis Gonzalez, accidentat la muschii aductori in meciul cu Serbia, jucatorul urmând sa stea departe de gazon zece zile. In tabara olandeza, Philip Cocu si John Heitinga au devenit incerti pentru „finala“ Grupei C din cauza unor accidentari suferite in partida cu Coasta de Fildes. Un lucru ingrijorator la „Portocala mecanica“ este si numarul mare de jucatori, sase, care ar putea rata optimile in cazul primirii unui avertisment. Acestia sunt: Giovanni van Bronckhorst, Joris Mathijsen, John Heitinga, Arjen Robben, Khalid Boulahrouz si Mark van Bommel. Din acest motiv, Van Basten a dat de inteles ca-i va tine pe banca pe o parte din ei sau chiar pe toti.


„Nu am decis inca formatia de start. Vreau insa sa am tot lotul valid pentru optimi“, a spus ieri Van Basten. In trecut, cele doua selectionate s-au intâlnit de sapte ori, de patru ori triumfând olandezii, de doua ori argentinienii, iar un meci s-a incheiat la egalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS