10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGustari inteligente in cura de slabire

Gustari inteligente in cura de slabire

Sunteti la regim , dar va este foame? Site-ul www.121.ro ne propune sa ne amagim pofta de mâncare prin folosirea unor gustari „inteligente“, cu mai multe vitamine si un numar redus de calorii.


O banana


De obicei bananele nu sunt recomandate in dieta. Ele sunt insa bogate in sodiu, potasiu si carbohidrati – sursa excelenta de energie si perfecte pentru un snack rapid intr-o zi aglomerata. Numai sa nu exagerati.


Iaurt


Aici aveti de unde alege! De baut, cu fructe, fibre, light sau 0%. Preferatele noastre: iaurtul simplu de baut (mai practic la birou) si iaurtul „light“ cu fructe. Atentie la eticheta – de obicei, iaurtul cu fructe contine zahar, chiar daca e dietetic (adica nu are grasime). Daca preferi un pic de grasime si 0% zahar, alege un iaurt light, cu indulcitori artificiali.


Un pumn de migdale


Migdalele sunt foarte bogate in vitamina E (antioxidant puternic), magneziu si potasiu. Intr-adevar sunt bogate in grasime – insa e vorba de grasimi mononesaturate, sanatoase. De asemenea, migdalele contin si o cantitate importanta de proteine. In concluzie, la cât de sanatoase sunt, nu mai conteaza numarul de calorii (597 la 100 de grame, mult!) – dar nu exagera cantitativ.


O felie de cascaval sau un cubulet de brânza topita


Sunt bogate in proteine, deci iti vor astâmpara foamea, cel putin pentru moment. Daca vrei ceva (foarte) bun, alege Mozzarella, disponibila si sub forma de sticksuri.


Fructe uscate


Sursa concentrata de nutrienti, fructele uscate sunt disponibile intr-o varietate destul de mare (caise, mere, pere etc.) si usor de rontait, chiar la birou. Atentie insa – sunt mai bogate in calorii decât „surorile“ proaspete.


Morcovi si telina


Daca tineti un regim foarte strict, iata un truc: curatati câtiva morcovi si câteva tulpini de telina si taiati-le pe lung, in „betisoare“. Apoi tine-le aproape când te uiti la televizor, citesti… sau in orice alta ocazie in care simti nevoia de ceva de rontait.


Fructe proaspete


Nu trebuie decât sa spalati si sa mâncati fructele proaspete. Cel mai indicat ar fi ca fructelesa fie consumate la cel putin doua ore dupa masa, pentru evitarea problemelor digestive. Incercati sa evitati fructele foarte dulci – acestea determina variatii de glicemie care genereaza o pofta de mâncare teribila.


Masline


Maslinele sunt bogate in acizi grasi sanatosi, dar si in calorii. Insa sunt perfecte daca simtiti nevoia de un snack mai sarat.


Un bol de lapte cu cereale


Laptele degresat (macar partial), cereale sau muesli integral. Evitati fulgii de porumb pentru copii, cu adaos de zahar si fructe indulcite.


Un baton de cereale


Am lasat la urma ce-i mai bun: batonul de cereale care uneori, in supermarket e asezat, inselator, in raionul de ciocolata. Are, intr-adevar, zahar – este totusi mai slab caloric si mai bogat in fibre decât dulciurile obisnuite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS