10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCum ne putem dezvolta simtul increderii

Cum ne putem dezvolta simtul increderii

Cu totii avem o oarecare intuitie in legatura cu persoanele in care putem avea incredere. De-a lungul timpului, femeile si-au dezvoltat un simt al intuitiei mai bun deoarece, fiind mai slabe din punct de vedere fizic, ele au fost nevoite sa fie mai atente la dispozitiile si atitudinile barbatilor. Asa ca au devenit mai pricepute in citirea si intelegerea mesajelor transmise prin intermediul limbajului corporal si al particularitatilor vocii.


Totodata, femeile au reusit sa atinga un nivel mai inalt de expertiza in preluarea informatiilor prin cele cinci simturi, asamblându-le pe toate intr-o clipa si interpretându-le.


Totusi, specialistii considera ca toti oamenii detin aceasta „cunoastere“. Potrivit site-ului eva.ro, deseori, ea este asociata „reactiei viscerale“, reprezentând abilitatea de a selecta schimbari ale tiparului, transformari ale normei si de a interpreta sensul modificarilor respective. Ulterior, aplicam aceasta capacitate la relatiile noastre, desi, uneori, alegem sa ignoram astfel de semnale deoarece nu stim ce sa facem cu ele.


Intuitia noastra nu numai ca ne tine departe de relatiile dificile, dar ne confera si increderea necesara pentru a ne implica in legaturile amoroase sau de prietenie durabile. Dar cum reusim sa ne dezvoltam intuitia?


Avem nevoie de un „spatiu“ mental


In primul rând, trebuie sa ne acordam noi insine un „spatiu“ mental. Aceasta inseamna sa nu avem incredere in oricine, pentru ca nu toata lumea este demna de ea. Cei din jurul nostru trebuie sa ne câstige increderea. Pe de alta parte, nu putem presupune in mod automat ca nu este bine sa credem in persoanele noi din anturaj. Oamenii sunt diferiti. Daca cineva ne dezamageste, nu inseamna ca toata lumea va face la fel.


Fara asteptari prea mari si idei preconcepute, vom putea sa „vedem“, sa „auzim“ si sa „simtim“ persoana de alaturi, in momente speciale. Trebuie doar sa-i acordam atentie cu adevarat. Ce fel de limbaj corporal are? Se potriveste cu vorbele pe care le spune?


Limbajul corporal al fiecarei persoane este apreciabil. Pentru a-l interpreta, trebuie sa ajungem sa o cunoastem in mai multe situatii.


Asadar, daca, spre exemplu, observam ca interlocutorul are obiceiul de a-si transfera greutatea corpului pe piciorul drept, atunci când minte, trebuie sa fim suspiciosi in momentul in care face acest lucru de fata cu noi. In plus, ochii sunt cei care transmit cele mai multe mesaje. Pierderea contactului vizual direct este, deseori, caracterizata drept viclenie sau lipsa de onestitate. Exista, de asemenea, unele semnale de alarma care ar putea sa ne faca sa ne gândim de doua ori inainte de a avea incredere in cineva. Atunci când observam ca persoana cealalta are miscari rigide, inseamna ca este ceva in neregula. Trebuie sa monitorizam comportamentul sau mai mult timp, pentru a ne da seama daca merita sau nu increderea noastra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS