10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCNH Petrosani are un laborator performant

CNH Petrosani are un laborator performant

Compania Nationala a Huilei din Petrosani a fost dotata cu un laborator performant pentru monitorizarea mediului.


Echipamentul a fost prezentat ieri, o data cu inaugurarea Laboratorului de Monitorizare a Factorilor de Mediu, investitia fiind realizata de Compania Nationala a Huilei Petrosani cu sprijinul Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale. „Laboratorul contine aparatura de ultima generatie si are posibilitatea de analiza a factorilor de mediu – aer, apa, sol si zgomot. Va fi util la determinarea oricaror depasiri ale valorilor-limita de calitate a mediului, la determinarea tendintelor privind calitatea mediului, in scopul de a urmari modul de evolutie a diferitelor tipuri de poluare si de a arata efectele scaderii poluarii datorita masurilor intreprinse, la asigurarea de informatii valide privind calitatea mediului pentru organizatii, institutii cu atributii in domeniul protectiei mediului si, nu in ultimul rând, pentru identificarea surselor de poluare in vederea luarii de masuri de reducere a poluarii“, a declarat Daniela Onofre, sef Serviciu protectia mediului din cadrul CNH Petrosani.


Aparatura din dotarea laboratorului CNH poate face probe la cel mai inalt grad de precizie pentru orice organism si institutie din România, iar specialistii sunt de parere ca, la ora actuala, „doar trei elemente din tabelul lui Mendeleev, care sunt cele mai instabile, nu pot fi detectate“.


Directorul general al CNH Petrosani, Daniel Surulescu, declara ca, pentru realizarea Laboratorului de Monitorizare a Factorilor de Mediu, Banca Mondiala a acordat companiei un grant de 454.847 de lei noi, iar CNH a contribuit cu 150.000 de lei noi. „Cel putin in domeniul mediului, CNH a facut reale progrese si a demonstrat ca este un agent economic prieten al naturii. Rolul laboratorului, de instrument de monitorizare si control al factorilor de mediu, va conferi comunitatii din Valea Jiului o garantie suplimentara in favoarea unei calitati optime a mediului“, a declarat Surulescu.


Potrivit administratiei CNH Petrosani, acest proiect continua politica de mediu activa promovata de companie incepând din anul 2003, iar pentru perioada imediat urmatoare se vor achizitiona trei statii de epurare moderne care vor rezolva problemele legate de epurarea apelor menajere de la unitatile miniere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS