19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPreşedinta Curţii de Apel Craiova şi alţi doi judecători, cercetaţi disciplinar

Preşedinta Curţii de Apel Craiova şi alţi doi judecători, cercetaţi disciplinar

Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie judiciară pentru judecători au dispus exercitarea acţiunii disciplinare faţă de: Mihaela Elisabeta Cotora, preşedintele Curţii de Apel Craiova, Constantin Iriza, judecător la Curtea de Apel Craiova, şi Corneliu Popescu, preşedintele Tribunalului Mehedinţi, pentru abateri disciplinare.

În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că judecătorul Mihaela Elisabeta Cotora a manifestat interes în aflarea componenţei comisiei de examinare a concursului pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor şi a întreprins demersuri succesive în vederea influenţării membrilor acesteia.
Judecători Constantin Iriza şi Corneliu Popescu, în considerarea relaţiilor de subordonare faţă de preşedintele Curţii de Apel Craiova şi în scopul favorizării candidaţilor agreaţi de acesta, au intervenit în acest sens prin sugestionarea directă a membrilor comisiei de examinare. Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea judecătorilor în cauză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS