15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrecutul sexual este irelevant

Trecutul sexual este irelevant

Numărul de parteneri sexuali este un subiect destul de controversat. Unele persoane aleg să ţină secret acest detaliu al vieţii lor intime, în timp ce altele nu au nici o problemă în a-l face cunoscut. Care este însă cea mai bună abordare a acestui subiect? Trebuie să-i dezvăluiţi partenerului numărul celor care au trecut prin patul dumneavoastră în trecut sau este mai bine să ţineţi acest detaliu în cufărul cu secrete?
Psihologul american Charly Emery a încercat să găsească un răspuns la această dilemă cu care se confruntă în special femeile. Emery susţine că, deşi este de înţeles ca trecutul sexual al unei persoane să fie un subiect de interes, numărul de parteneri sexuali din trecut nu este deloc relevant pentru relaţia actuală. „Discuţiile purtate pe această temă nu fac altceva decât să distragă atenţia de la ceea ce se întâmplă în prezent, îndreptând-o spre foştii parteneri şi fostele escapade. Acest lucru generează confuzie şi îndoieli, dar şi un sentiment de nesiguranţă emoţională“, a explicat psihologul. Dacă partenerul insistă asupra discuţiilor pe această temă, va trebui să stabiliţi de ce anume acest subiect este atât de interesant pentru el sau ea. Dacă vrea să afle numărul exact al foştilor parteneri sexuali pentru a şti dacă aţi făcut sex neprotejat sau pentru a-şi da seama dacă există o predispoziţie pentru implicarea în relaţii de scurtă sau de lungă durată, se poate spune că întrebarea este oarecum justificată. „Când aceste detalii sunt stabilite, partenerii vor putea trasa o definiţie relativă a prezentului şi a viitorului relaţiei“, a explicat Charly Emery.
Psihologul a ţinut să precizeze că, în definitiv, numărul partenerilor sexuali din trecut este absolut irelevant. „Unii oameni îşi găsesc sufletul-pereche din prima încercare, alţii îşi găsesc partenerul ideal după câteva relaţii eşuate, iar alţii pot avea zeci, sute de relaţii fără a-şi găsi împlinirea. Fiecare partener reprezintă o lecţie din care avem de învăţat“, a concluzionat Charly Emery.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII