15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinGata de grădiniţă

Gata de grădiniţă

Ţinutele de interior, treningurile, pijamalele sunt piesele de vestimentaţie care vin astăzi să umple rucsacul micuţului cursant de grădiniţă.

Clopoţelul a sunat deja la unele grădiniţe şi creşe, înaintea celui care anunţă începutul şcolii, aşa că părinţii micuţilor „curajoşi“ nevoiţi să dea piept prea devreme cu rigurozitatea unui orar a trebuit să se pregătească din timp. Printre preocupările din ultima vreme se numără bineînţeles şi incursiunile prin magazinele de îmbrăcăminte, căci nimeni nu poate întâmpina un asemenea eveniment în hăinuţele uzate din primăvara trecută. În plus, piticul a crescut destul de mult între timp, aşa că pantalonii lungi din reiat îi sunt acum nici trei sferturi, nici lungi. Zâmbete se nasc pe chipul mamei, căci în faţa ochilor parcă i s-ar înfăţişa micuţul personaj de desene animate Peter Pan. Mai face o ultimă încercare: un trening tare drag ei. La pantaloni, aceeaşi problemă. Poate totuşi hanoracul îi vine ceva mai bine, îndrăzneşte să spere mămica. Eroare, mânuţele grăsuţe ies din mâneci mai mult decât ar fi nevoie. După aceste încercări eşuate, mămica se decide: o vizită în magazinele cu hăinuţe pentru copii este absolut necesară.

Blugi moderni, ţinute în tendinţe

Cu lecţia învăţată de acasă, cu lista de cumpărături într-o mână şi cu portofelul în alta, mămica se decide să aleagă pentru început un trening pentru cel mic. Printre umeraşele pe care stau aşezate articolele de vestimentaţie sport, găseşte un model interesant, la 35 de lei, pe care îl pune în coş. Pentru fetiţe există compleuri formate din bluziţe, hanorac şi pantaloni din bumbac, la preţuri care oscilează între 36 şi 55 de lei. Revenind la rafturile cu produse pentru băieţei, mămica alege şi câteva bluziţe cu mânecă lungă. Preţurile lor se încadrează între 18 şi 37 de lei. Îşi fac loc în coşul de cumpărături şi câteva cămăşuţe viu colorate, la preţul de 21 de lei. După ce achiziţionează şi câteva piese de lenjerie intimă, chiloţei şi maiouri, cele dintâi, cu preţuri între doi şi opt lei, iar celelalte la trei lei bucata, mămica trece în revistă produsele din raionul cu pantaloni. Salopete din reiat şi blugi pentru băieţi şi fetiţe, pantaloni moderni, accesorizaţi cu tot felul de buzunare, blugi pentru tinerele domnişoare cu paiete sau desene, pentru ocazii mai speciale. După ce le studiază în amănunt, ajung în coşul de cumpărături o pereche de reiaţi cu buzunare pe picior la 38 de lei, dar şi o pereche de pantaloni din denim la 50 de lei, căci cu ploile care vor urma e bine să aibă de schimb. Pornind de la acelaşi principiu, mămica mai ia şi o pereche de pantaloni, la fel de moderni, din tercot, căptuşiţi, la 40 de lei. Mai alege şi o vestă, care se asortează de minune cu ultima pereche de pantaloni şi care îi va ţine de cald micuţului în dimineţile răcoroase de toamnă, când va trebui să înfrunte vântul rece al zilei. Preţul ei, 37 de lei. Şi pentru că jacheta din primăvară a rămas şi ea mică, mai ajunge în coş şi o geacă impermeabilă cu glugă la 30 de lei. Pentru interior, mămica mai cumpără o pereche de pantaloni de trening, simpli, la zece lei, dar şi câteva perechi de pantaloni la nouă lei. Nu uită nici de pijama, căci micuţul va urma o grădiniţă cu program prelungit, aşa că îşi va face somnul de prânz în incinta instituţiei al cărei cursant va deveni. Preţul lor variază între nouă şi 25 de lei, în funcţie de ţesătură şi imprimeuri. Se mai face o ultimă verificare a listei, şi cum toate cele trebuincioase au fost cumpărate, micuţul poate fi declarat gata de grădiniţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS