13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCosmin Popescu s-a autosuspendat

Cosmin Popescu s-a autosuspendat

Cosmin Popescu a depus ieri-dimineaţă cererea de autosuspendare, la sediul central al partidului, şi a comunicat şi la Camera Deputaţilor faptul că a decis să renunţe temporar la calitatea de membru al PDL din cauza dosarului pe care îl are pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi în care a şi fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Parlamentarul a mai declarat că nu ştie dacă şi alţi membri ai PDL, care au probleme penale, îi vor urma exemplul. Acesta deţinea în cadrul PDL Gorj funcţia de vicepreşedinte al Comitetului pentru Organizarea Desfăşurării Alegerilor (CODA), condus de senatorul Ion Ruşeţ, care este şi preşedinte interimar al organizaţiei judeţene.

De la Manţog i s-a tras

Parlamentarul gorjean a fost condamnat, în anul 2009, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru favorizarea infractorului, într-un dosar care are legătură cu modul în care Ionel Manţog şi-a construit vila de strămutat de lux de la Târgu Jiu. Cosmin Popescu a menţionat că a făcut recurs la sentinţa de condamnare, primul termen fiind programat pe 28 martie. „Am depus cererea de autosuspendare din partid şi a şi fost înregistrată la Organizaţia Centrală. Am decis să mă autosuspend din partid până la soluţionarea procesului. Termenul este abia pe 28 martie, iar pronunţarea, prin vară, probabil. Nu ştiu ce vor face ceilalţi colegi care au probleme, dar eu am luat această decizie şi nu a fost influenţată de nimeni. După ce am fost condamnat, eu mi-am şi depus demisia din funcţia de preşedinte interimar al PDL Gorj, dar nu a fost acceptată. Ulterior, a venit domnul Ruşeţ. M-am gândit bine când am depus cererea de autosuspendare şi cred că am luat decizia corectă, să nu fie discuţii. Mandatul de deputat o să mi-l duc până la capăt“, a spus Cosmin Popescu.

Fost secretar de stat

Cosmin Popescu a fost secretar de stat responsabil de sectorul minier, în cadrul Ministerului Economiei. În calitatea de funcţionar al statului, Cosmin Popescu s-a implicat în falsificarea unui raport de control care l-a favorizat pe Ionel Manţog în dosarul strămutaţilor de lux. Raportul fusese solicitat de Direcţia Naţională Anticorupţie, care îl ancheta pe Manţog, ex-liderul PDL Gorj, pentru infracţiuni de corupţie legate de modul în care fosta Companie a Lignitului Oltenia i-a construit politicianului vila din cartierul târgujian Primăverii. Cosmin Popescu a fost trimis în judecată în anul 2006 sub acuzaţiile de fals, uz de fals şi favorizarea infractorului. În 2009, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe deputat la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi a dispus anularea raportului de control care îl favoriza pe Manţog. La rândul său, Ionel Manţog este judecat pentru corupţie la Tribunalul Sibiu. Procesul a început în 2006, următorul termen fiind programat pe 26 februarie. Actualul preşedinte interimar al PDL Gorj, Ion Ruşeţ, a declarat că îşi va continua colaborarea cu deputatul Cosmin Popescu, în ciuda faptului că parlamentarul s-a autosuspendat din partid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU