13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecătorul Anghel, suspendat

Judecătorul Anghel, suspendat

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât ieri să îl suspende din funcţie pe Laurenţiu Anghel, până acum judecător la Secţia Penală a Tribunalului Dolj. Remintim că, pe 6 mai, Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a judecătorului Anghel şi a avocaţilor Octavian Tiberius Ciucă, de 35 de ani, din Baroul Dolj, respectiv Ion Militaru, de 39 de ani, membru al Baroului Olt. Cei trei sunt cercetaţi de procurorii DNA Craiova pentru trafic de influenţă. În plus, în sarcina judecătorului a fost reţinută şi complicitatea la dare de mită.
Potrivit anchetatorilor, cei trei ar fi pretins şi primit suma totală de 45.000 de euro de la trei persoane, judecate în stare de arest pentru înşelăciuni cu cecuri fără acoperire, pentru a le „aranja“ procesul, obţinându-le eliberarea din penitenciar şi pedepse uşoare la Tribunalul Dolj şi la Curtea de Apel Craiova. Potrivit anchetatorilor, din cei 45.000 de euro remişi de ruda unuia dintre arestaţi, Militaru ar fi păstrat 15.000 de euro, din care s-au recuperat doar 7.000, Ciucă ar fi primit 12.000 de euro, recuperaţi integral, iar Anghel ar fi primit 18.000 de euro, din care nu s-ar fi recuperat nici un ban, nefiind găsiţi nici asupra lui, nici la percheziţia maşinii şi nici la el acasă.
Ieri, Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat în discuţie suspendarea din funcţie a judecătorului Laurenţiu Anghel. Potrivit judecătoarei Cecilia Morariu, purtător de cuvânt al CSM, Secţia pentru Judecători a decis să îl suspende din funcţie pe Laurenţiu Anghel. Potrivit legii, odată cu punere în mişcare a acţiunii penale împotriva unui magistrat, acesta este suspendat din funcţie până când justiţia se va pronunţa în cazul său.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU