13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCăţeaua Lala, vândută la prima strigare

Căţeaua Lala, vândută la prima strigare

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a reuşit s-o vândă pe căţeaua Lala la preţul cel mai mare pe care l-ar fi putut obţine.
Ieri a fost organizată la IPJ Dolj prima licitaţie publică cu strigare pentru vânzarea unui… câine. Din punct de vedere contabil, patrupedul era doar un simplu obiect de inventar. De fapt, era o căţea de doi ani, pe nume Lala, din rasa ciobănesc german. A fost primită în dar de IPJ Dolj de la Centrul Chinologic din Sibiu al Poliţiei Române. Timp de un an a fost în grija unui agent de poliţie cu care trebuia să se familiarizeze, iar apoi a fost trimisă înapoi la Centrul Chinologic, pentru a intra în programul foarte dur de dresaj al câinilor poliţişti.
Din păcate, Lala nu a trecut examenele de la finalul dresajului, dovedindu-se că nu are aptitudini de câine poliţist. Era mult prea melancolică, lătra rar şi nu răspundea la comenzi decât dacă avea chef. De aceea, poliţia a scos-o la licitaţie. Oamenii legii i-au întocmit chiar şi un… caiet de sarcini, însă lumea nu s-a prea obosit să-l obţină, din cauza preţului deosebit de piperat pe care instituţia îl cerea – 1.715 lei, cât calculaseră poliţiştii că au cheltuit cu întreţinerea animalului.
La licitaţia de ieri s-a prezentat o singură persoană – o femeie din Bucureşti, care a dorit să nu-i fie divulgată identitatea. Ofertanta a fost de acord cu preţul şi a plătit deja integral suma cerută de poliţia doljeană, iar peste câteva zile urmează să o primească pe Lala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII