15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDrum inundat în Pieleşti

Drum inundat în Pieleşti

Drumul judeţean DJ 641 a fost din nou inundat joi seară, în comuna doljeană Pieleşti, impunând devierea circulaţiei pe rute ocolitoare.

Apele pârâului Teslui s-au umflat şi au acoperit din nou carosabilul în zona de subtraversare a pasarelei de cale ferată din satul Pârşani al comunei doljene Pieleşti. Debitul sporit al Tesluiului se datora precipitaţiilor din ultima vreme şi topirii zăpezii, iar tuburile prin care apa trece pe sub şosea s-au dovedit din nou subdimensionate. Ca atare, începând cu ora 22.00, apa ce acoperea şoseaua atinsese 50 cm pe o porţiune de drum de circa 20 m.
„Conducerea Direcţiei Apelor Jiu Craiova împreună cu agenţii Postului de Poliţie Pieleşti au decis restricţionarea circulaţiei pe DJ 641, deviind vehiculele pe o rută ocolitoare până la revenirea situaţiei la normal“, a precizat Camelia Bărbuţu, purtător de cuvânt al Direcţiei Apelor Jiu Craiova.
Maşinile grele au fost îndrumate către drumul comunal DC 87, care iese în şoseaua europeană E 574, iar traficul uşor a fost deviat pe strada Vidin din Pieleşti.

Jiul şi afluenţii, în uşoară creştere

De joi dimineaţă, de la ora 7.00, şi până vineri la aceeaşi oră, nivelul apelor Jiului a crescut la unele staţii şi a scăzut la altele. Astfel, la staţia hidrologică Filiaşi, apa crescuse de joi şi până vineri cu 28 cm, la Răcari s-a înregistrat o creştere de 20 cm, la Podari crescuse cu 16 cm, în timp ce la Zăval scăzuse cu 5 cm. În toate cazurile, însă, nivelul apelor Jiului s-a situat în permanenţă sub cotele de apărare.
Pe afluenţii râului, nivelul apelor a crescut în acelaşi interval cu 1 până la 22 cm, fără a atinge însă cotele de apărare. Şi în următoarele zile, potrivit prognozei elaborate de Direcţia Apelor Jiu, nivelurile şi debitele afluenţilor Jiului vor fi într-o uşoară creştere, ca efect combinat al precipitaţiilor şi topirii zăpezilor.

Nivelul Dunării rămâne constant

Joi, debitul Dunării la Baziaş, la intrarea în ţară, a fost staţionar, având valoarea de 9.900 mc/s, dublul mediei multianuale a lunii ianuarie (4.950 mc/s). Vineri, debitul a crescut spre 10.000 mc/s.
În judeţul Dolj, la staţia hidrologică Bechet s-a înregistrat o depăşire cu 11 cm a cotei de atenţie, pentru ca vineri nivelul apei fluviului să scadă sub aceasta. Vineri dimineaţă, la ora 7.00, nivelul apei în porturile Calafat şi Bechet se situa sub cota de atenţie şi era în scădere.
Hidrologii prognozează pentru acest weekend un debit al Dunării de circa 10.000 mc/s la intrarea în ţară. Abia de luni se preconizează o scădere a debitului spre 9.500 mc/s. Se menţin avertizarea hidrologică şi codul galben pe Dunăre, în sectorul Gruia – Corabia (judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt), instituit de pe 4 ianuarie, ora 6.00, şi până pe 11 ianuarie, ora 6.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII